Csillapítják a fájdalmat, és gyógyítják a női betegségeket: 9 gyógyfürdő, ami nőknek nagyon ajánlott

A gyógyhatású vizek a női betegségek kiegészítő kezelésére is alkalmasak.

Gyopárosfürdő
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyarország rendkívül gazdag felszín alatti vizekben, a mélyről feltörő termál- és gyógyvizek többféle betegség esetén kiegészítő kezelést jelenthetnek, így mind a gyógyulásban, mind az egészségmegőrzésben hasznosak.

A gyógyhatást a gyógyvizek összetétele határozza meg, ettől függően egyes vizek a mozgásszervi panaszok és az ízületi bántalmak csökkentésére, mások fájdalomcsillapításra, a műtétet követő rehabilitáció kiegészítésére, légúti betegségek és nőgyógyászati problémák gyógyítására alkalmasak.

Gyógyfürdők női betegségekre

A női szervek betegségeit a nátrium- és kloridionokat tartalmazó kloridos, konyhasós vizek, illetve a jódos–brómos vizek orvosolják hatékonyan, esetenként az alkáli-hidrogénkarbonátos összetételűt is ajánlják. A gyógyvizes fürdő segítséget jelent többek közt nem akut hüvelyi, petefészek- és a kismedencei gyulladás, endometriózis esetén, nőgyógyászati műtéteket követő rehabilitációban is. Akut gyulladás, nyílt seb és szívbetegség esetén ellenjavallottak.

Betegség esetén a gyógyfürdőzésről fontos tudnia a kezelőorvosnak is, a kúrákhoz ráadásul jelentős társadalombiztosítási támogatás igényelhető. Az alább feltüntetett árak ezért csak tájékoztató jellegűek, az egész napos fürdőbelépőre vonatkoznak.  Fontos szem előtt tartani, hogy egy-egy fürdés időtartama jóval rövidebb egy termál- vagy élménymedencében töltött időnél, egyszerre legfeljebb 20-30 percet szabad bent lenni a vízben, majd pihenőt kell tartani.

(Borító- és ajánlókép: Indafotó/Balla Béla.)

Ezt is szeretjük