Erősíti a szívet, megvédi az ereket: 10 gyógyfürdő, ahol szénsavas kezelés is igénybe vehető

Szívbetegségre, érszűkületre is ajánlottak a szénsavas fürdőkezelések.

Szénsavas fürdők
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szív- és érrendszeri betegségek gyógyítására is alkalmasak a gyógyvizes kezelések. A szénsavas fürdő hatékonyan tágítja az ereket, erősíti a szívműködést, csökkenti a vérnyomást, javítja a szervezet oxigénellátását.

Bár természetes forrásból származó szénsavas fürdővíz kevés helyen érhető el Magyarországon, mégis számos gyógyfürdőben találkozni vele, hiszen kádfürdőként mesterséges úton is könnyű előállítani, jótékony hatását pedig ugyanúgy kifejti a gyógyító víz. 

Szénsavas fürdők Magyarországon

Országszerte elérhetők olyan gyógyvizes fürdők, amelyek szolgáltatásai között szerepel a szénsavas fürdő, azokat pedig a gyógyfürdőzéssel kombinálva vagy önmagában is igénybe lehet venni, elsősorban orvosi beutalóval. A szénsavas kádfürdőkre ugyanis jelentős NEAK-támogatás jár: keringési zavarok, érszűkület, szívbetegség esetén kúraszerű kezelést írhat elő a szakorvos. A kezelések speciális fürdőkádban zajlanak, időtartamuk nagyjából 15-20 perc.

(Borító- és ajánlókép: Indafotó/Balla Béla.)

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

Ezt is szeretjük