Erősíti a szívet, megvédi az ereket: 10 gyógyfürdő, ahol szénsavas kezelés is igénybe vehető

Szívbetegségre, érszűkületre is ajánlottak a szénsavas fürdőkezelések.

cserkeszőlő

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szív- és érrendszeri betegségek gyógyítására is alkalmasak a gyógyvizes kezelések. A szénsavas fürdő hatékonyan tágítja az ereket, erősíti a szívműködést, csökkenti a vérnyomást, javítja a szervezet oxigénellátását.

Bár természetes forrásból származó szénsavas fürdővíz kevés helyen érhető el Magyarországon, mégis számos gyógyfürdőben találkozni vele, hiszen kádfürdőként mesterséges úton is könnyű előállítani, jótékony hatását pedig ugyanúgy kifejti a gyógyító víz. 

Szénsavas fürdők Magyarországon

Országszerte elérhetők olyan gyógyvizes fürdők, amelyek szolgáltatásai között szerepel a szénsavas fürdő, azokat pedig a gyógyfürdőzéssel kombinálva vagy önmagában is igénybe lehet venni, elsősorban orvosi beutalóval. A szénsavas kádfürdőkre ugyanis jelentős NEAK-támogatás jár: keringési zavarok, érszűkület, szívbetegség esetén kúraszerű kezelést írhat elő a szakorvos. A kezelések speciális fürdőkádban zajlanak, időtartamuk nagyjából 15-20 perc.

(Borító- és ajánlókép: Indafotó/Balla Béla.)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük