8 híresség, akit demenciával diagnosztizáltak - Bruce Willist ez a típus érinti

A demencia nem válogat, a hírességek esetei felhívják a figyelmet a betegségre.

Sztárok demenciával
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Idén februárban jelentette be Bruce Willis családja, hogy a színésznél demenciát diagnosztizáltak. A hír bejárta a világsajtót, és a betegségre irányította a figyelmet.

A WHO adatai szerint világszerte több mint 55 millió ember él demenciával, és évente közel 10 millió új esetet diagnosztizálnak. Bár a kórkép főként az idősebb korosztályt érinti, ez nem jelenti azt, hogy az öregedés szükségszerű velejárója lenne, ahogyan azt sem, hogy fiatalon nem fordulhat elő. A demencia leggyakoribb formája, az Alzheimer-kór például már akár harmincéves kor környékén is jelentkezhet.

Hírességek demenciával

A kórképnek jelenleg nincs gyógymódja, a korai diagnózis viszont már csak azért is fontos, mert megfelelő kezeléssel a betegség progressziója lassítható, a betegek életminősége pedig javítható. A demencia nem válogat, Bruce Willisen túl is számos hírességről tudni, akit érintett a kórkép.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük