30%-kal növeli a stressz-szinted, és mindennap használod
Tudod, hogy mi az?
A digitális kütyük az életminőség romlásához vezethetnek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bizonyára neked is van olyan ismerősöd, akit társaságban csak úgy emlegetnek, mint aki a Facebookon él, és a virtuális világon kívül talán már nem is létezik.

Nyilvánvaló, hogy a modern kommunikációs csatornákhoz való extrém mértékű kötődés nem egészséges, de szakértők szerint nemcsak ők vannak veszélyben. Frances Booth kutatása rávilágított, hogy a 21. századi ember lassan képtelen az ellazulásra - ennek oka pedig az okostelefonokban és digitális kütyükben keresendő.

30%-kal növeli a stressz-szintet

A stressz eredetileg egy olyan tudományos kifejezés volt, mely a szervezet külvilágból érkező ingerekre adott specifikus válaszát jelölte.

Létezik pozitív és negatív előjelű stressz is: előbbit tapasztalhatod, amikor az első randi előtt lázasan készülődsz, utóbbit pedig, amikor a főnököd bal lábbal kelt fel, és a nap során folyamatossá válnak a tőle érkező kérések, munkáddal kapcsolatos megállapítások.

Veszélyes okostelefonok

A stressz a hétköznapi szóhasználatban leginkább a tartós feszültség szinonimája lett. Kevesen gondolnak azonban bele, hogy a munkahelyi feszültség vagy az otthoni problémák mellett az elektromos kütyük is felelhetnek a kialakulásáért. Az okostelefonok formalomba kerülése óta az emberek stressz-szintje 30%-kal magasabb lett - állítja Frances Booth.

Kutatása során negyven év alatti felnőtteket kért meg arra, hogy töltsenek el egy hetet a megszokott okostelefonjaikkal és tabletjeikkel, valamint egy másikat ezek nélkül. A vizsgálat végén kikérdezte a kutatási alanyokat arról, milyen hangulatban telt a modern kütyük nélkül töltött hét, és legtöbben jobb közérzetről számoltak be. 65%-uk nyilatkozott úgy, hogy öröm volt elszakadni a digitális világtól.

Feszültségoldás természetesen

A Zen illóolaj-keverék relaxáló, harmonizáló illatkombinációjával segíti a napi stressz legyőzését, finom illatának köszönhetően pedig nyugalommal, vidámsággal tölti meg a teret. Ha téged is legyűrnek a feszültséggel teli mindennapok, válaszd ezt a megoldást.

Tudj meg róla többet!

Promóció

Állandó készenlét

Tény, hogy az okostelefonok és egyéb mobil eszközök jelentős mértékben megkönnyítik az emberek közötti kommunikációt, ugyanakkor a folyamatos üzenetváltás állandó készenlétet eredményezve erősen megterheli az idegrendszert.

- Az e-mailek, közösségimédia-frissítések, szöveges üzenetek állandó figyelemmel kísérése és megválaszolása csökkenti az életminőséget. A nap végén könnyen úgy érezheted magad, mintha lecsapolták volna energiaraktáraidat. Ha nem adod meg magadnak azt a luxust, hogy néha kikapcsold az agyad, ne csodálkozz azon, hogy túlterheltnek érzed magad - magyarázza a kutatást vezető Frances Booth.

Alvásproblémák

További problémát jelent, hogy az egész napos készenlét, feszült idegállapot eredményeképpen mind nehezebbé válik az éjszakai pihenés. Annak érdekében, hogy ne alakuljanak ki alvásproblémáid, fontos, hogy ne a vibráló monitort vagy kijelzőt figyelve nyomjon el az álom, hagyj egy kis időt elmédnek a lelassulásra.

Ezt is szeretjük