Egy bevált módszer az alhasi görcsök ellen
És minden, amit tudnod kell róla
Tudd meg, hogyan kezelheted az alhasi görcsöket. (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

A test különböző pontjain jelentkező görcs nagyon kellemetlen, de most mutatunk egy módszert, amivel legyőzheted.

Az emberi szervezetben található izmok felépítésük és működésük alapján három fő típusba sorolhatók:

  • az akaratlagosan működtethető harántcsíkolt vázizomzat, amely a testtartást és mozgást biztosítja,
  • a szintén harántcsíkolt, de az akaratunktól függetlenül működő szívizomzat,
  • valamint a belső szerveinket - szintén akaratunktól függetlenül - működtető simaizmok.

Simaizmok találhatók a gyomor-bélrendszerben, a méhben, a vizelet kiválasztó és elvezető rendszerben - vese, húgyvezeték, húgyhólyag -, az epehólyagban és epevezetékben, az erek és hörgők falában.

Izomgörcs

Az izmokat az izomrostok és az azokat alkotó izomfonalak vagy izomsejtek összehangolt működése mozgatja. Ingerület hatására az izomsejtek környezetében kalciumionok szabadulnak fel, és az izom összehúzódik. Az ingerület elmúltával a kalciumionok kiáramlanak az izomsejtből, és az izom ellazul.

Ha az izom normális működését biztosító összehangolt folyamatok zavart szenvednek, az izomfonalak és -rostok tartósan és erősen összehúzódnak, és az izom fájdalmasan begörcsöl. Az izomgörcs lehet egyszeri hatás, például epekólika esetében, de utalhat szervi betegségre is.

Kínzó, görcsös fájdalom jöhet létre tehát az üreges szervek falát alkotó simaizmok rendellenesen erős és tartós összehúzódásaikor a gyomorban, a belekben, fájdalmas menstruáció esetén a méhben, epe- vagy veseköves kólikában, a húgycső és a húgyhólyag funkciózavaraiban vagy betegségeiben.

A hatékony kezelés szempontjából alapvető, hogy megkülönböztessük a simaizomgörcsöket a harántcsíkolt izmok görcseitől. A simaizomgörcsökre jól hatnak az úgynevezett görcsoldók - mint a Spaverin -, de a mozgató vázizmok görcseire ezek a gyógyszerek hatástalanok, azokat az izomlazítók, más néven az izomrelaxánsok oldják.

Megoldás

A görcsök oldása nemcsak a kísérő fájdalom megszüntetése miatt fontos, hanem azért is, mert a görcs az adott szerv élettani működésében is komoly zavarokat okozhat. Ezért az ilyen esetekben gyors és hatékony beavatkozásra van szükség.

A gyógyszertárakban vény nélkül is kapható Spaverin tabletta megszünteti a gyomor- és bélrendszer, a vese és a vesemedence, az epe és az epevezeték, a húgyhólyag és a húgyvezeték görcseit, valamint a fájdalmas menstruációs görcsök kiegészítő kezelésére is alkalmazható. Hatékony az abroncsszerűen szorító jellegű, úgynevezett tenziós típusú fejfájás kezelésére is. Értágító hatása miatt fokozhatja a szöveti vérellátást, javítva ezzel a szerv oxigénellátottságát, hozzájárulva a fájdalom csökkentéséhez.

Kérjük, hogy a Spaverinnel kapcsolatos részletes információkért keresd fel honlapunkat: www.spaverin.hu

A Spaverin tabletta vény nélkül kapható drotaverin-hidroklorid hatóanyagot tartalmazó gyógyszer.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ezt is szeretjük