Nem mindegy, hogy mi csípett meg: mutatjuk a leggyakoribb csípéseket
A csípések felismerése az ellátásukban is a segítségedre lehet.

rovarcsípések
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári melegben sokan vágynak a természetbe, nemcsak a vízpartokra, hanem a hűvösebb erdőkbe is. A jó elfoglaltságot jelentő kinti programokkal sajnos kellemetlenségek is járnak: van, aki a pollenallergiától szenved, és van, akit a melegkiütések zavarnak, de ennél is általánosabb bosszúságot jelentenek a különböző csípések.

Ezek között akadnak teljesen ártalmatlanok, amelyeknél leginkább arra kell figyelni, hogy az ember kibírja vakarás nélkül, de léteznek olyanok is, amelyekkel szakember felkeresése javasolt.

Gyakori csípések képeken

Míg a kullancs vagy a szúnyog valójában harap, addig a méh vagy a darázs szúr, de általában egységesen csípésként hivatkozik az általuk okozott duzzanatra a köznyelv. Rovarcsípés során méreganyag jut be a szervezetbe, ami az arra érzékenyeknél komoly reakciókat vált ki. Amennyiben sápadtság, izzadás, a nyelv és a torok duzzadása, hányinger, hányás, hasmenés jelentkezik, habozás nélkül mentőt kell hívni! Ilyenkor injekcióra lehet szükség, ám az nem minden esetben van az érintetteknél. Az allergiás reakció méh- és darázscsípés esetén gyakoribb.

Olykor nehéz megállapítani, hogy milyen csípéssel van dolgunk, a főbb jellegzetességeket elsajátítva felkészültebben indulhatunk neki például a nyaralásnak.

Allergiagyanús tünetek

Tüsszögés? Ingerköhögés? Orrdugulás? Ödéma? A szervezetben megnövekedett IgE (immunglobulin E) szintet sokféle tünet jelezheti. Gyorstesztünk segít eldönteni, hogy visszatérő panaszaidat allergia, vagy valamilyen vírus, fertőzés okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

(Borító- és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük