Darázs vagy bögöly? Így ismerhetők fel könnyen a rovarcsípések
A rovarcsípéseknek vannak egyedi jellemzőik, melyekkel jó tisztában lenni.

rovar-csipes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jó idő beköszöntével bizonyára te is szívesen teszel egy hosszabb sétát vagy kirándulást a természetben, a fájdalmas, pirosló rovarcsípéseket azonban csak kevesen tudják elkerülni ilyenkor.

Gyakran csak otthon veszi észre az ember a duzzadt, viszkető, csípő bőrt, és nem mindig tudja pontosan, milyen vérszívóval volt dolga. A legtöbb rovar csípése ártalmatlan, a viszketést lehet csillapítani hideg vizes vagy jeges hűtéssel, antihisztamin-tartalmú krémekkel, ecsetelőkkel és spray-vel. Tilos vakarni, hiszen az ez általi sebesedés és elfertőződés még több problémát von maga után.

Veszélyes csípések

Ám van olyan marás, amivel azonnal orvoshoz kell fordulni, például, ha légutakban, szájban vagy orrban történik a csípés. Ha azonnali és intenzív izzadás, valamint sápadtság, gyorsuló pulzus és lélegzet jelentkezik, sürgősen az ügyeletet kell felkeresni. Ahhoz azonban, hogy tudd, milyen bogárral és sérüléssel van dolgod, be kell azonosítanod a csípést és forrását. Ehhez nyújtunk segítséget, nézd meg a fotókat!

Borítókép- és ajánlóképek: Getty Images Hungary.

Nincs több hívatlan vendég

A 100%-ban természetes és tiszta, bevizsgált anyagokból készült Citrella illóolaj-keveréket párologtatva soha többé nem kell tartanod a szúnyogok és más rovarok kellemetlenkedésétől. Nyári estéken a leghatásosabb segítség.

Tudj meg róla többet.

Promóció

Ezt is szeretjük