Rákgyógyszerek, melyek itthon is elérhetőek: a betegeknek életmentő lehet ismerni őket

A jövő rákgyógyszerei már mindenki számára elérhetőek, de sokan nem ismerik a lehetőségeket.

orvos-receptiras-paciens

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rákgyógyítás innovációi, a legújabb gyógymódok gyakorlatilag elérhetetlennek tűnnek az ember számára, pedig a betegség kialakulása esetén életmentő lehet, ha időben hozzájut a beteg a személyre szabottan megfelelő gyógyszerekhez.

A betegek többsége sajnos nem ismeri a lehetőségeit, az egészségügyben megrendült bizalom miatt sokan máig az alternatív, bizonytalan hatású csodaszerekben keresik a megoldást. Pedig nem csupán ezek jelenthetik a kemoterápia alternatíváit.

Elérhető rákgyógyszerek

A jogszabályok szerint már elérhetőek a magyarországi kórházakban is az egyes fázisú gyógyszerpróbán túlesett szerek, melyek biztonságos dózisát már meghatározták, de forgalomba még nem hozták őket, és jelenleg a második fázisban tesztelik, tehát a legmodernebbnek számítanak. 

Ezek a gyógyszerek tehát bizonyítottan nem veszélyesek, és, bár nem garantálható, hogy mindenki számára egyformán segíteni fognak, új esélyt adhatnak azok számára, akiknél a standard kezelések nem elég hatékonyak. A készítmények alkalmazásához szükség van az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet - OGYÉI - engedélyére is.

Személyre szabott gyógymód

Ma a leghatékonyabb kezelési módszernek a célzott terápiák számítanak. Ehhez azonban arra van szükség, hogy az orvos megismerje az adott daganat kiindulópontját és a kialakulás folyamatát. 

Az Oncompass Medicine molekuláris diagnosztikai laboratóriuma Magyarországon egyedülálló informatikai hátteret biztosít a vizsgálatokhoz, és ahhoz, hogy a már létező, egyes fázison átesett gyógyszereket minden beteg számára elérhetővé tegyék.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A precíziós molekuláris diagnosztika keretében azokat a géneket vizsgálják meg, melyek hibája felelős lehet a daganat kialakulásáért - a 25 ezer génből nagyjából ötszáz-hatszáz okozhat rákos megbetegedést -, és célirányosan, a konkrét génhibára keresik a legjobban ható módszert.

A jelenleg így elérhető gyógyszerek száma véges, ötven-hatvan gyógyszer van forgalomban, de az Oncompass Medicine munkatársainak elmondása szerint már több százat tesztelnek világszerte klinikai vizsgálatokon, ami sosem látott siker a rákgyógyításban. A pozitív példák pedig csak tovább erősítik a reményt a betegséggel diagnosztizált emberekben.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük