A cékla vérképző hatású, szabályozza a sav-bázis egyensúlyt és a máj anyagcsere-folyamatait, valamint daganatsejtek szaporodását gátló hatása is van. Korábbi cikkünkben bővebben olvashatsz róla!
Dia
A sárgarépában lévő béta-karotin jelentős antioxidáns potenciállal rendelkezik: a szabadgyökök károsító hatásával szemben védi a szervezetet. Tudj meg többet a rákellenes répáról.
Dia
A kelkáposzta rendkívül sok indolt tartalmaz: ez a vegyület semlegesíti az egyes daganatok növekedését serkentő ösztrogéneket - így például véd az emlőrák ellen.
Dia
A padlizsán nem csupán a fogyókúrában segít magas rost- és alacsony kalóriatartalmával, de a benne lévő C-vitaminnak és a mangánnak köszönhetően szabadgyökellenes hatású is.
Dia
A paradicsom nemcsak finom, de igen egészséges is: ebben a növényben fordul elő legnagyobb mennyiségben az egyik fontos antioxidáns, a likopin. Tudj meg többet róla!
Dia
A keresztesvirágzatúak családjába tartozó karfiol - hasonlóan más rokonaihoz - bővelkedik szulforafánban és indo-3-karbinolban. Fogyaszd párolva, főzés hatására ugyanis elpusztulhatnak hasznos vegyületei.
Dia
A lilakáposztában lévő piros színű festékanyagok antioxidáns hatásúak, így bizonyos fokú védelmet nyújtanak a szervezet számára a szabadgyökökkel szemben.
Dia
A cukkini a répához hasonlóan szintén gazdag karotinban, és C-vitaminban sem szűkölködik - mindennek köszönhetően kiváló rákellenes csemege.