A fekete szeder növényi festékanyagai - antocianin-tartalma - a szervezetbe jutva semlegesítik a káros környezeti hatásokból eredő, sejtöregítő, rákkeltő szabadgyököket. Tudj meg többet a gyümölcsről.
Dia
A görögdinnye egyrészt likopintartalma miatt hatékony rákmegelőző, de magas vitamin- és ásványianyag-tartalma is hozzájárul immunrendszered megerősítéséhez. Tudj meg többet róla!
Dia
Különösen sok rost, ásványi anyag és szabadgyököket semlegesítő polifenol van a fügében. Nem oldható rosttartalmának köszönhetően segíti az anyagcserét, megszünteti a székrekedést. Tudj meg többet róla!
Dia
A kajszibarack sárgás színét a benne lévő karotinoidok adják. Béta-karotin-tartalma miatt nem csupán az immunrendszeredet erősíti, de semlegesíti a szabadgyököket is, gátolva a rákos megbetegedések kialakulását.
Dia
A kékes héjú szilvafélék sok antocianint tartalmaznak, aminek köszönhetően fogyasztásuk bizonyos fokú védelmet nyújt a káros szabadgyökökkel szemben. Emellett antioxidáns hatású klorogénsavban is gazdag a szilva.
Dia
A sárgadinnye kiváló C-vitamin-forrás - ami immunerősítőként, valamint antioxidánsként működik. Mivel a gyümölcs zsírban és vízben oldódó vitaminokat egyaránt tartalmaz, fogyasztása előnyös a szabadgyökök sejtkárosító hatása ellen.
Dia
Már augusztusban is érik a kékszőlő, mely fitovegyületeinek köszönhetően erős daganatellenes hatással bír. A belőle készülő vörösbor ugyancsak kiváló antioxidáns. Korábbi cikkünkből többet is megtudhatsz róla!
Dia
A nyári almában - csakúgy, mint ősszel érő társaiban - kávé-, klorogén-, ellág- és ferulasav található, valamint más fenolok, melyek védik a szervezetet a rákos megbetegedésekkel szemben.