6 rákellenes ital a tavaszi hónapokra: képeken a legerősebbek
Készítsd magadnak antioxidáns hatású friss italt tavaszi gyümölcsökből, zöldségekből!

Dia


                        	Májusban már érik a málna, az eper, a cseresznye, a meggy. Az antioxidáns hatású piros gyümölcsöket tetszőleges arányban turmixold össze, majd egy kevés víz hozzáadásával fogyaszthatod. Ha nincs ihleted, íme, egy pontos recept: két csésze kimagozott cseresznye, egy csésze málna, egy csésze eper. Hígítsd az így kapott italt annyira, hogy körülbelül 4 deciliter lé legyen belőle.

Májusban már érik a málna, az eper, a cseresznye, a meggy. Az antioxidáns hatású piros gyümölcsöket tetszőleges arányban turmixold össze, majd egy kevés víz hozzáadásával fogyaszthatod. Ha nincs ihleted, íme, egy pontos recept: két csésze kimagozott cseresznye, egy csésze málna, egy csésze eper. Hígítsd az így kapott italt annyira, hogy körülbelül 4 deciliter lé legyen belőle.

Dia


                        	A bogyós gyümölcsök közül a feketeribiszke bír a legmagasabb C-vitamin-tartalommal: 100 gramm 160 milligrammot tartalmaz az antioxidáns hatású vitaminból. Ezen kívül rákellenes hatású flavonoidokat, antocianidokat, polifenolokat és E-vitamint is tartalmaz. A fekete mellett a piros változat is szabadgyökfogó hatású. Tégy három csésze ribizlit a turmixgépbe, önts hozzá egy pohár vizet, majd fogyaszd egészséggel az így kapott italt. Ha túl savanyú, egy kevés mézzel édesítsd.

A bogyós gyümölcsök közül a feketeribiszke bír a legmagasabb C-vitamin-tartalommal: 100 gramm 160 milligrammot tartalmaz az antioxidáns hatású vitaminból. Ezen kívül rákellenes hatású flavonoidokat, antocianidokat, polifenolokat és E-vitamint is tartalmaz. A fekete mellett a piros változat is szabadgyökfogó hatású. Tégy három csésze ribizlit a turmixgépbe, önts hozzá egy pohár vizet, majd fogyaszd egészséggel az így kapott italt. Ha túl savanyú, egy kevés mézzel édesítsd.

Dia


                        	A búzafűlében A-, B,- E-, F- és K-vitamin is található, segíti a sejtek regenerálódását, antioxidáns hatású. Jót tesz az emésztésnek, segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben - ami nélkülözhetetlen az immunrendszer hibátlan működéséhez. Korábbi cikkünkben írunk róla, hogyan készíthetsz otthon búzafűlevet!

A búzafűlében A-, B,- E-, F- és K-vitamin is található, segíti a sejtek regenerálódását, antioxidáns hatású. Jót tesz az emésztésnek, segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben - ami nélkülözhetetlen az immunrendszer hibátlan működéséhez. Korábbi cikkünkben írunk róla, hogyan készíthetsz otthon búzafűlevet!

Dia


                        	A paradicsom élénkpiros színét a likopin nevű antioxidáns vegyület adja. A legtöbb likopint a szabadföldi paradicsom tartalmazza, az üvegházban érlelt - illetve bármilyen más zöldség, gyümölcs - jóval kevesebbel büszkélkedhet. Érdemes tehát tavasszal friss, szabadföldi zöldségből készítened paradicsomlevet. Tudj meg többet a növény rákellenes hatásáról!

A paradicsom élénkpiros színét a likopin nevű antioxidáns vegyület adja. A legtöbb likopint a szabadföldi paradicsom tartalmazza, az üvegházban érlelt - illetve bármilyen más zöldség, gyümölcs - jóval kevesebbel büszkélkedhet. Érdemes tehát tavasszal friss, szabadföldi zöldségből készítened paradicsomlevet. Tudj meg többet a növény rákellenes hatásáról!

Dia


                        	A cékla különösen a májra - a test legfontosabb méregtelenítő szervére - van jó hatással. A májban a méreganyagok lebontása során szabadgyökök képződnek, amelyeket a cékla antioxidáns hatóanyagai semlegesítenek. Korábbi cikkünkből megtudhatod, hogyan készíthetsz céklalevelet otthon!

A cékla különösen a májra - a test legfontosabb méregtelenítő szervére - van jó hatással. A májban a méreganyagok lebontása során szabadgyökök képződnek, amelyeket a cékla antioxidáns hatóanyagai semlegesítenek. Korábbi cikkünkből megtudhatod, hogyan készíthetsz céklalevelet otthon!

Dia


                        	A sárgarépa magas béta-karotin-tartalmának köszönhetően rendkívül erős antioxidáns hatással bír. A karotinoidok jelentősen fokozzák a védekező rendszer egyik fontos szervének tartott csecsemőmirigy működését. Az alaposan megtisztított répát tedd gyümölcscentrifugába, így 20-30 dekagramm zöldségből körülbelül 1 deciliter levet nyerhetsz.

A sárgarépa magas béta-karotin-tartalmának köszönhetően rendkívül erős antioxidáns hatással bír. A karotinoidok jelentősen fokozzák a védekező rendszer egyik fontos szervének tartott csecsemőmirigy működését. Az alaposan megtisztított répát tedd gyümölcscentrifugába, így 20-30 dekagramm zöldségből körülbelül 1 deciliter levet nyerhetsz.

Blog.hu ajánló
Fotó: