3 biztos tipp, hogy megelőzd a rákot

A rák félelmetes, és úgy tűnik, nem tehetünk ellene semmit. Ez azonban nem igaz, igenis érdemes odafigyelni az életmódra és a táplálkozásra.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rákos megbetegedések – hiába fejlődik az orvostudomány, hiába fejlődik a gazdaság – a halálozási statisztikákban előkelő helyet foglalnak el.

Mindez annak ellenére, hogy egyre több kutatás folyik a témában, egyre nagyobb hangsúlyt fektet mind a gyógyszeripar, mind pedig a média a megelőzés fontosságára – nem számítva természetesen azokat a lehetséges gyógyszergyártói megfontolásokat, melyek továbbra is a megvásárolt gyógyszerek által termelt profitot helyezik a betegségek gyógyítása elé.

Felvetődik tehát a kérdés, hogy mégis hogyan lehetséges a felvilágosítással egyenes arányban növekvő halálozási ráta? A válasz – a lehetséges gyógyszergyártói és az orvostudományi titkolózásokat leszámítva – egyértelműen az egyéni felelősségben, illetve annak hiányában rejlik. Léteznek frázisok, melyek puffogtatása teljesen felesleges, hiszen az érintett személyekről szabályosan leperegnek. Ilyen például a tény, hogy a dohányzás rákot okoz, vagy a helyes napvédelem szükségessége.

Így tehát, ha megelőzésről beszélünk, érdemesebb olyan tényezőkre, illetve lehetőségekre felhívni a figyelmet, melyek esetleg kevésbé köztudottak.

1. tipp - Gyümölcs

Rengeteg gyümölcs létezik, mely olyan anyagokat tartalmaz, ami megakadályozza a rákos elfajulást, vagy akár a már kialakult betegség lefolyását lassíthatja. Sok gyümölcsben például béta-karotin van, amit a szervezet A-vitaminná alakít, ami azért nélkülözhetetlen, mert sakkban tartja a vírusokat. A vitaminok antioxidáns hatásuk révén pedig összekapcsolódva a C-vitaminnal, megkötik a szabadgyököket. Hatékony gyümölcsök: guajáva, sárgadinnye, citrom, alma.

2. tipp – Zöldség

A természet nemcsak rákellenes gyümölcsökkel, hanem rengeteg rákellenes zöldséggel is megáldotta az önmagát oly mértékben pusztító emberiséget. Például az összes zöldség közül a répában van a legtöbb A-vitamin, mely azért fontos, mert szerepet játszik a szervezet védelmében, részt vesz a szabadgyökök károsító hatásának megakadályozásában, amelyek többek között felelősek bizonyos rákos megbetegedések és az érelmeszesedés kialakulásáért. A szójában nagyon sok a telítetlen zsírsav, mely szintén nélkülözhetetlen a rák megakadályozásában. A brokkoliban pedig van egy szulforafan nevű anyag, mely elősegíti a rákos sejtek pusztulását.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

3. tipp – Lelki egyensúly

Minden betegségnek megvan a lelki háttere, minden egészségügyi probléma visszavezethető lelki problémákra. Ma már az orvostudománynak egy egész ága foglalkozik azzal, hogy felkutassa azokat a hajlamosító lelki gondokat, terheket, melyek előbb-utóbb fizikai megjelenésükben valamilyen rákos formát öltenek. A stressz például bizonyítottan nagymértékben hozzájárul a rákos megbetegedések kialakulásához, ezért remek megelőzési módszer lehet a feszültség levezetése, a lelki gondok tudatos megoldása. Ehhez több módszer is rendelkezésedre áll: a sporttól elkezdve a jógán keresztül egészen a biztos családi élet kialakításáig. Ha ugyanis képes vagy lelkileg egyensúlyban maradni, sokkal kisebb esélyed van a daganatos betegségekben való érintettségre.

Megelőzést segítő tippek
  • Tarts rendszeres salaktalanító kúrát, hogy immunrendszeredet kevésbé blokkolják a felesleges anyagok!
  • Kúraszerűen szedj sejtvédő antioxidánsokat: béta-karotint, C-, E-vitamint, Q10-et, cinket, szelént és lycopint!
  • Fogyassz immunerősítő teákat négy-hat hetes ciklusokban: la pacho, kasvirág, citromfű, izlandi zuzmóteákat!
  • Szedj tavasszal és ősszel immunerősítő gyógynövény-készítményeket: BioBran, macskakarom, nem keserű grépfrútmagcsepp, kasvirág, búzacsíra!
  • Igyál enzimekben és bioaktív anyagokban dús, frissen préselt vagy bioleveket: céklát, búzafűlevet, ananászt, papayát, citrusféléket, sárgarépát, sütőtököt!
  • Egyél sok klorofillban dús, zöld színű zöldséget: brokkolit, salátát, cukkínit, sóskát, spenótot!
  • Mozogj heti háromszor egy órát: örömet okozó, kitartást igénylő sportot űzz!

OLVASD EL EZT IS!

mobil no
  • megelőzés
  • a hosszú élet titka

Mit tegyél, ha 100 évig szeretnél élni?

Ezt is szeretjük