A puffadás oka lehet valamilyen szervi betegség, de legtöbbször csak a nem megfelelő, rendszertelen táplálkozás áll mögötte. Az emésztés során különféle gázok képződnek a testben, bizonyos élelmiszerek - például hüvelyesek, káposzta, tejtermékek - fogyasztása pedig nagyobb valószínűséggel vezet felfúvódáshoz. A fogyókúra során a fokozott rostbevitel is okozhat ilyen panaszokat. Amennyiben gyakran tapasztalsz puffadást, érdemes kipróbálnod az alábbi teák valamelyikét.

Emésztési zavarokra hasznos a koriander frissen préselt terméséből készült tea. Az optimális hatás elérése érdekében ajánlatos a koriandert kömény- és édesköményterméssel kombinálni, melyek erősebben oldják a görcsöket. Tudj meg többet a korianderről!

Egy csésze zsályateához egy púpozott teáskanál szárított zsályalevélre lesz szükséged. Ezt forrázd le, hagyd állni néhány percig, majd szűrd le. Ne hagyd kihűlni, fogyaszd olyan melegen, ahogy csak bírod. Napi két csészével érdemes innod.

Ha téged is érint a gyomorgörcs, a puffadás, az étkezések között naponta két-három alkalommal fogyassz el egy csésze borsmentateát. Két-három teáskanál szárított levelet forráz le 1,5 dl vízzel, majd hagyd állni tíz percig. Ezt követően szűrd le, és fogyaszd el, mielőtt kihűlne.

A kamillatea készítéséhez forrázz le két kávéskanál szárított virágot, áztasd öt percig, majd szűrd le. Napi három csészével is elfogyaszthatsz belőle, és nem is kell cukorral édesítened, a tea önmagában is kellemes ízű. Tudd meg, a puffadáson kívül még mire jó a kamilla!

Az angyalgyökérnek - Angelica archangelica - elsősorban a szárított gyökerét alkalmazzák, melyet tea formájában érdemes fogyasztanod. Egy teáskanál apróra vágott angyalgyökeret forrázz le 1,5 dl vízzel, majd hagyd állni tíz percig. Emésztést támogató és nyugtató vegyületei segítenek megszüntetni a puffadást.

A köménytermést közvetlenül a felhasználás előtt morzsold szét, hogy az illóolaj a vízben oldódhasson ki. Egy-két teáskanál köménytermést törj össze mozsárban, majd önts rá egy csésze forrásban lévő vizet. Tíz percig hagyd állni lefedve, majd szűrd le. Leheletfrissítésre és puffadás ellen is alkalmas.

Egy teáskanálnyi kaportermést törj össze, majd forrázd le 3 dl vízzel. Hagyd állni csészében 15 percig, majd szűrd le. Kevés mézzel ízesítheted, de legjobb, ha csak magában fogyasztod - este, lefekvés előtt -, mert altató hatású is. Tudd meg, mire jó még a kapor a puffadás mellett!
Még több természetes megoldás puffadás ellen
Lapozd át az alábbi galériát, és tudd meg, milyen növények segíthetnek még a puffadás megszüntetésében.
Puffadás ellen: íme, a leggyorsabb temészetes megoldások
Nézegess képeket!
Elolvasom