Tilos megenned, ha már penészes! 8 étel, aminél nem vicc, és lekaparni sem szabad
Bizonyos ételek esetében nagyon komolyan kell venni.
Vannak, akik úgy vélik, ha csak egy aprócska helyen jelent meg az ételen a penész, bőven elég, ha levágják róla az érintett darabot, míg mások szigorúan betartják a lejárati dátumra vonatkozó előírásokat akkor is, ha az étel tulajdonképpen még fogyasztható lenne.
Bár utóbbi több esetben is csak iránymutatás, egy-két nap csúszás pedig nem okoz komolyabb problémát, a penész megjelenése minden esetben intő jel. Míg az olyan, különösen kemény élelmiszerek esetében, mint bizonyos sajtok vagy egy rúd szalámi, az is elég lehet, ha a kismértékben megjelent penészt néhány centi ráhagyással eltávolítod, a legtöbb penészes ételt akkor is ki kell dobni, ha épphogy csak látszik rajtuk a gombák megjelenése, ez ugyanis nem jelenti azt, hogy azok nem szőtték bele magukat akár láthatatlanul is az étel más részeibe.
Amellett, hogy a penészes étel íze is kellemetlen lehet, veszélyes méreganyagokat, úgynevezett mikotoxinokat tartalmazhat, ami kiválthat allergiás reakciókat is, emellett hosszú távon károsíthatja az immunrendszert, a májat és a vesét, sőt, egyes vélemények szerint rákkeltő hatása is lehet. A következő élelmiszerek esetében különösen figyelj, semmiképpen se edd meg őket, ha már megjelent rajtuk a penész!
5 kedvelt étel, amitől vakbélgyulladást kaphatsz
5 kedvelt étel, amitől vakbélgyulladást kaphatsz: jobb, ha vigyázol velük
Nézegess képeket!
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!