Pattanások az állon: 2 szervi probléma, amire a bőrhiba utal
Az állon kialakult bőrhibák sok esetben nőgyógyászati panaszra hívják fel a figyelmet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a pattanások a kamaszkor elmúltával is kínoznak, érdemes utánajárni az okoknak. A bőrhibák hátterében állhat egészségtelen táplálkozás vagy környezetszennyezés, de szervi problémára is felhívhatják a figyelmet.

Amennyiben a pattanások elsősorban az álladon jelentkeznek, az a fiziognómia értelmezése szerint valamilyen nőgyógyászati problémára utalhat.

Röviden a fiziognómiáról

Az ember ősidők óta próbál a külső jelekből a láthatatlan belsőre következtetni. Nincs olyan külső, amelyet ne a belső alakítana, és minden, ami belül van, kihat a külsőre.

Már az ókori görögök - Arisztotelész és Platón - is foglakoztak ezzel az összefüggéssel. A fiziognómia szó jelentése arcolvasás, arcelemzés.

Később, a XX. században dr. Henry Head londoni ideggyógyász volt az első, aki már tudományos eszközökkel is vizsgálta, hogy a belső szervek az arc mely területével állnak összefüggésben.

Megállapította, hogy az egyes szerveket érintő gyulladásos folyamatok az arcnak mindig ugyanazon területein hagynak jeleket - ezek a területek később Head-zónaként váltak ismertté.

Mit jelezek az áll bőrhibái?

A méhet és a petefészket érintő szervi problémák

Van, akinél a pattanások inkább a homlokot veszik célba, míg mások az orr környékén keletkező mitesszerektől nem tudnak szabadulni. Ha esetedben jellemzően az állon alakulnak ki pattanások, az a belső nemi szerveket érintő problémára hívhatja fel a figyelmet. Utalhatnak a méhet vagy a petefészket érintő gyulladásos folyamatokra.

Amennyiben menstruációd rendszertelen, esetleg gyakran tapasztalsz alhasi fájdalmakat, mindenképpen érdemes nőgyógyászhoz fordulnod. A háttérben állhat petefészekciszta vagy akár mióma is.

Lelki szempontok

A pattanások mellett árulkodó lehet az áll alakja is, amelyben az akaraterőd, akarati megnyilvánulásaid jutnak kifejeződésre. Egy határozott vonalú áll mindig erős akaraterőre, de egyúttal önfejűségre, makacságra is utal. Ha azonban az állad csapott, az gyenge akaratot, ideggyengeséget mutat, illetve általános fogékonyságot a betegségekre.

Cikkünk megírásában Kurt Tepperwein Betegségünk tükrei – Az arcolvasás művészete című könyve segített.

Ezt is szeretjük