Milyen betegségről árulkodik az orrod?
Így értelmezd a jeleket!
Csak egy tükör kell hozzá, és orrod apró vonásaiból következtethetsz a egészségi állapotodra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Születésedtől kezdve olvasol az arcokban, elméd ezernyi arcot tárol, illetve társít a megfelelő jellemvonásokkal. Az arcelemzés nagyrészt tudattalan folyamatként zajlik, melyet azonban nagyon is tudatos cselekvéssé, arcolvasássá fejleszthetsz tovább. Az arcolvasás tudományának segítségével meglepően sok információt szűrhetsz le a saját vagy mások egészségi állapotáról és közérzetéről.

Cikkünkben most az arcnak csak egyetlen részét, az orrot vesszük górcső alá. A kis testrésznek a vizsgálata, az alapos szemrevételezése során figyelni kell a színére, a hasadékára, valamint az orrcimpákra. Ezek segítségével akár különféle betegségekre is fény derülhet.

Pár szóban a fiziognómiáról

A fiziognómia arcolvasást, arcelemzést jelent. A tudomány az ember azon ősi vágyából indult ki, hogy bizonyos külső jelekből következtetni tudjon a belső tulajdonságokra. Már az ókori görögök - Arisztotelész, Szókratész és Platón - is foglalkoztak fiziognómiával. Egy évszázaddal később pedig egy londoni ideggyógyász, Henry Head vizsgálta tudományos eszközökkel, hogy a bőr, illetve az arc egyes területei mely belső szervekkel állnak összefüggésben.

Figyelj a színekre!

Az orr hegye lehet vöröses, fehér vagy akár lilás is. Színváltozásait természetesen befolyásolhatják időjárási hatások vagy sporttevékenység, és legjobb, ha reggel, felkelést követően vizsgálod meg orrodat a tükörben.

Vöröses - magas vérnyomás

Ha orrod hegye vöröses árnyalatban pompázik, de legalábbis arcod más részeihez képest vörösebb, magas vérnyomásra hívja fel a figyelmet. Lelki szempontból stresszre vagy túlzásba vitt aggodalomra hívja fel a figyelmet.

Fehér - gyenge keringés

Amennyiben színe fehér, nem üt el arcod többi részétől, az teljesen normális, egészséges szervezetre vall. Ha azonban orrod hegye az arcodhoz képest világosabb, az gyenge keringésre, szívproblémákra utalhat.

Csak egészségesen!

Biztos, hogy életmódod kellően egészséges? Nézd meg videónkat, és less el néhány további ötletet.

Lilás árnyalat - erős stresszhatás

Extrém körülmények között az orr lilássá válhat - ezt nem valószínű, hogy reggel, a felkelést követően tapasztalod. A lilás árnyalat jellemzően a szervezetet ért erős stresszhatásra vagy magas véralkoholszintre utal.

Mit jelent a bevágás?

Néha az orr hegyén függőleges bevágás látható. Alakja leginkább olyan, mint két közel ülő barázdaperem.

Az ilyen jellegű bemélyedés az emésztőrendszer gyengeségére utal. Ha függőleges bemélyedést figyelsz meg az orrodon, elsősorban gyomorpanaszoktól kell tartanod.

Előzd meg a bajt!

Figyelj jobban táplálkozási szokásaidra, ne feledkezz meg a rendszeres étkezésről. Csökkentsd a vörös húsok és a fűszeres ételek mennyiségét, illetve fogyassz kevesebb alkoholt, kávét! Egyél több zöldséget, gyümölcsöt, rostban gazdag táplálékot, illetve halféléket.

Figyelj az orrcimpákra!

Az orrcimpák a légzőszervekkel állnak összefüggésben. Normál esetben, egészséges embereknél könnyen mozgathatók, jó a vérellátásuk, az orrlyukak pedig tágak. Az orrcimpákról a tüdő működésének minőségére, illetve a hörgők állapotára következtethetsz.

Szépen ívelt vagy megvastagodott orrcimpák

Ha orrcimpáid ívei szép, nem figyelhetők meg rajtuk apró erek vagy kékes-pirosas színárnyalat, az megfelelő tüdőkapacitásra utal. Légzőszerveid valószínűleg elég erősek. Amennyiben orrcimpáid megvastagodtak, az a tüdőkapacitás hiányosságára utal. Lehet szó átmeneti problémáról - valamilyen légúti megbetegedés következtében - ám előfordulhat, hogy komolyabb betegségről van szó, ami kivizsgálást igényel.

Cikkünk Simon Brown Arcolvasás című könyve alapján készült.

Arcod felfedi személyiséged legbensőbb titkait és sokat elárul egészségi állapotodról. Az ősi Kínában kifejlesztett, részletes arcelemzési rendszer a testbeszéd és a pszichológia módszereit ötvözve rendkívüli felismerésekhez vezet. A homlok, az orr és a száj formájának elemzésével, valamint a bőr és a haj napi állapotváltozásának értelmezésével javíthatsz egészségi állapotodon, de munkahelyi és személyes kapcsolataidon is. A számos fotóval illusztrált könyv segítségével elmélyülhetsz ebben az ősi tudományban.

Kiadja a Bioenergetic.
Ára 2890 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük