Állandóan fáj a nyakad? 2 hétköznapi viselet a tünet mögött
Amiről nem is gondolnád
Akár a nem megfelelő méretű melltartó is okozhat nyakfájást.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Te is szeretnél naprakész lenni az aktuális divatban, és követed még akkor is, ha az nem éppen kényelmes számodra? Brit kutatók érdekes összefüggésekre bukkantak a különböző ruhadarabok és kiegészítők viselése, valamint a nyakfájás kialakulása között.

A kutatás feltárta, hogy nagyjából minden második felnőtt szenved különböző táskák és melltartók okozta fájdalmaktól.

Gyengén tartó melltartó

A gyengén alátámasztó melltartó a közös forrása a hát középső szakaszán jelentkező fájdalomnak, a nyak és a vállak merevségének és fájdalmának - melyeket gyakran fejfájás is kísér.

A nagyobb mellmérettel rendelkező nőknek a megfelelő tartás érdekében gondoskodniuk kell jól állítható vállpántokról, amelyek leveszik a terhelést a hátsó részről, eloszlatva azt.

Vizsgálatok szerint tízből hat nő olyan melltartót hord, ami nem illeszkedik rá megfelelően. Ha korábbi cikkünkre kattintasz, segítünk a megfelelő méretű melltartó kiválasztásában.

Nehéz kézitáskák

A BOA - British Osteopathic Association - által végzett kutatás arra jutott, hogy az emberek fele tapasztalt már olyan fájdalmat, amit öltözetének valamely része okozott.

Sokan szenvednek a nyak, a hát és a vállak tájékán jelentkező diszkomfortérzéstől, amit a nehéz táskák rendszeres cipelése okoz: tízből négy nő számára mindennapos problémát jelent a nehéz kézitáska okozta nyak- és vállfájás. Öt emberből egy tapasztalt súrlódási sérüléseket, amelyeket valamilyen szíj jelenlétére lehetett visszavezetni.

Erre figyelj, hogy ne okozz magadnak feleslegesen fájdalmat!

Mind az fehérnemű, mind az egyéb ruhadarabok és kiegészítők kiválasztásakor figyelj arra, hogy semmi ne legyen túl szűk vagy szoros, ezek ugyanis keringési zavarokat okozhatnak. A vásárlásnál az elsődleges szempont a kényelem legyen. A túl szoros melltartó légzési nehézségekhez is vezethet, a pántjai kellemetlenül bevághatnak. Amennyiben nem számodra megfelelő méretű darabot hordasz, az nem biztosítja a megfelelő tartást, a vállad és a nyakad is megfájdulhat tőle.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ne tömd túl nehézre a kézitáskád, ha mégis, ilyenkor javasolt váltogatni is egyik oldalról a másikra, hogy elkerüld a féloldalas tartást, valamint a nyak- és vállfájást. Amennyiben nap mint nap sok dolgot kell magaddal hordani, érdemesebb hátizsákban cipelni őket.

OLVASD EL EZT IS!

no szamitogep
  • házi gyógymódok
  • munkahelyi ártalmak

Ülőmunkát végzel?

no nyak
  • tünetek és betegségek
  • lelki háttér

Állandó nyakfájás: 3 lelki ok a háttérben

Ezt is szeretjük