Te is utálod, ha valaki ezt csinálja?

Megdöbbentő, de ebben a betegségben szenvedsz

A következő problémák biztos, hogy számodra sem ismeretlenek.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A modern fóbiákról számtalan tanulmány és könyv született már, és biztosan te is tudnál felsorolni olyan félelmeket, rossz szokásokat vagy apróbb mániákat, melyek nem hagynak nyugodni egy adott szituációban.

Amíg nem lesz belőle komolyabb probléma, érdemes tudomásul venni, és csak nevetni rajta: a következőket is csak akkor kell igazán komolyan venni, ha nemcsak furcsaságokat, de komoly nehezítő körülményeket jelentenek mindennapjaid során, hiszen legalább annyira számítanak csak valódi fóbiának, mint amennyire kitaláltnak.

Genviaphobia - félelem az utcai kérdezőbiztosoktól

A genviaphobia két jól elkülöníthető csoportra osztható. Azokra, akik a közvélemény-kutatóktól, és azokra, akik a jótékonysági célra gyűjtőktől félnek. A második csoportban, a genvia phobia pauperben sokkal többen vannak.

Létezik egy ilyenkor alkalmazott foxtrott, egy sebes kis tánc, amely abból áll, hogy a táncos a szeme sarkából les, és ügyesen átsasszézik az út túloldalára. Az utóbbi alfaj meglepő módon további alfajokra oszlik: azokra, akik a jótékonysági gyűjtögetőktől azért félnek, mert nem akarnak megválni a pénzüktől, és azokra, akik azért félnek, mert tudják, hogy képtelenek lesznek nemet mondani. Ez utóbbi csoport tagjai tudják, hogy ha nem mennek át sebesen az utca túloldalára, hamarosan a házukat is jótékonysági célra adományozhatják.

Perdetophobia - félelem, hogy nem mentetted el a munkádat

Ha szerencséd van, a félelem, hogy valamit nem mentettél el, nem több futó pániknál, egy kis kétségbeesett billentyűnyomogatásnál, amit az euforikus megkönnyebbülés hulláma mos el, amikor felfedezed, hogy az elmúlt két órában munkába vett dokumentum jól van, és semmi baja.

Megveregetheted a válladat, hogy bár nem kapcsoltad be az automatikus mentést, ez egyszer megint megmentett ez a csodálatos két szó: helyreállított dokumentum. A latin mindent és elveszteni jelentésű szavakból nyert perdetophobiában szenvedő személy nemcsak attól fél, hogy az egész levelezése ebek harmincadjára kerül, hanem attól is, hogy élete főműve, a magnus opus, a könyv, amelyen két éve dolgozik, és amely reményei szerint milliomossá teszi, eltűnik a semmibe. A perdetofób számára a világ legszörnyűbb szavai egy rendszergazda szájából hangzanak el: jobban teszi, ha kikapcsolja, majd újból bekapcsolja.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Incarmophobia - félelem egy közös dal elkezdésétől

A tudósok szerint egy 85 ezres stadionban mintegy 84 995 incarmofób tartózkodik. Ami statisztikailag annyit tesz, nagyobb a valószínűsége, hogy incarmofób vagy, mint annak, hogy nem.

Az incarmofób nem érti, barátai hogyan képesek 40 ezer embert rávenni, hogy új dalukat énekeljék. Az incarmofób számára mégis az a bátorság a legborzasztóbb, amely ahhoz kell, hogy a tetovált, félrészeg drukkertársai között elordítsa magát: - Hé, skacok, ne dorbézoljatok és huligánkodjatok, énekeljetek inkább velem!, majd egymaga vezeti a kórust.

Az incarmophobia undabracchia egy különösen virulens törzs: az ebben szenvedő egyszerre sóvárog arra a pillanatra, miközben fél is tőle, amikor talpra ugrik, és karját magasba lendítve hullámzást imitál.

Cikkünk Tim Lihoreau Modern Fóbiák című könyve alapján készült.

Legújabb kori félelmek gyűjteménye ez a könyv, amelynek szerzője tudományos leírás és szómagyarázat kíséretében nevet adott az olyan jelenségeknek, mint például a nyilvános vécétől - forlatriphobia -, a teafőzéstől - fronsophobia -, a telefonközponttól - coetusermophobia - vagy a semmitől sem való félelemnek - nihilophobia. A szerző szerint a Modern fóbiák című könyvben felsorolt félelmek valóságosak is, meg nem is, mert nincs olyan ember a Földön, akire ne illene legalább egy a felsoroltak közül. Tim Lihoreau angol rádiós újságíró, író. Fergeteges humorától, sajátos stílusától jót nevethetsz magadon.

Kiadja a Partvonal Kiadó.
A könyv ára 2690 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük