Minden idők legjobb köhögéscsillapítója: így készítsd a hagymateát!
A hagyma a népi gyógyászat egyik kedvence, számos bajra gyógyír, többek között remek köhögéscsillapító!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legnagyobb segítség mindig onnan érkezik, ahonnan a legkevésbé várnád. Ha a hideg időben sikerült egy kis köhögésre szert tenned, akkor sem kell rögtön köptetőért szaladnod a gyógyszertárba, inkább hívd segítségül a hagymát!

Természetes segítség

Amikor betegséggel küzdesz, és népi gyógymódokhoz folyamodnál, nem valószínű, hogy a hagyma is szerepel a szóba jövő alternatívák között. Ez öreg hiba, ugyanis a hagyma nemcsak a konyhában segítség, hanem számos bajra is orvosság - nem véletlen, hogy évszázadok óta használják a természetgyógyászatban.

Fertőtlenítő tulajdonságai révén könnyedén leszámol a kórokozókkal, miközben a sejtszintű működésre is remek hatással van - erősíti, illetve stimulálja a fehérvérsejteket, így a szervezetet ellenállóbbá teszi.

Talán a te anyukád is készített hagymapakolást, amikor gyerekkorodban fájt a füled. A pakoláshoz két-három hagymát felaprítva egy pamutdarabba tesznek, amit forró fedőn megmelegítenek, majd - miután kinyomkodták belőle a nedvességet - a fájó fülre helyezik. A hagymában található illóolajak azonban nemcsak a középfülgyulladás tüneteit csillapítják, hanem bőrproblémák és szemölcsök kezelésére is alkalmasak.

Köhögésre kiváló

A hagymából készült teát széles körben alkalmazzák az influenzás és megfázásos panaszok, főként a köhögés és a légúti problémák enyhítésére. Ha te még nem ismered ezt a gyógymódot, akkor mindenképpen próbáld ki, hiszen valóban hatásos. Íme, néhány recept!

A légúti betegségek egyik leggyötrőbb tünete a fokozott nyákképződés miatt kialakuló hurutos köhögés, nehéz légzés, ami a jelenlegi időszakban különösen nagy odafigyelést és mielőbbi kezelést kíván.  Ebben nyújthat hatékony segítséget a Bébelle nyákoldó, köptető hatású balzsam, ami 100%-os tisztaságú, természetes alapanyagokból készült, és már egészen kisgyermekkortól használható.

Tudj meg róla még többet!

Promóció

Mézes hagymatea

Egy fej vöröshagymának hántsd le a külső héját, majd dobd bele körülbelül fél liter vízbe, és főzd fél órán át. Ha időközben elfő a víz, mindig pótold! Amikor kihűlt, szűrd le, keverj bele két evőkanálnyi mézet, és már ihatod is.

Karamellás hagymatea

Egy deci vízben keverj el három evőkanál cukrot, és forrald fel. Amikor kihűlt, keverj hozzá egy fej felaprított vöröshagymát. Naponta háromszor vegyél be belőle egy teáskanálnyit, lehetőleg evés után. Meglátod, egy-két nap után kutyabajod sem lesz.

Te próbáltad már a hagymateát?

Ezt is szeretjük