Milyen színű a szemed?
Ezekre a betegségekre vagy hajlamos!
Az íriszdiagnosztika szerint más-más problémákra fogékonyak a kék, mint a barna szivárványhártyájú emberek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fájdalommentesen, vizsgálatok garmadája nélkül is képet kaphatsz szervezeted állapotáról, ha az íriszdiagnosztikát választod. Szemed szivárványhártyája árulkodik az eddigi betegségeidről, az aktuális, esetleg lappangó gondokról, valamint arról is, milyen egészségügyi problémákra vagy hajlamos. Ismerd meg azokat a területeket, melyekre jobban oda kell figyelned, ha szeretnéd megőrizni egészségedet!

Hogy működik az íriszdiagnosztika?

Az írisz egyes pontjai a test szerveihez köthetők - hasonlóan a reflexológiai pontokhoz -, jelezve így egy-egy terület állapotát. Az összetett tudomány másik alapja a genetika, ami a szemszínnel áll összefüggésben. Azok a gének, melyeket szüleidtől örökölsz, felelősek a szemed színéért és a betegségekre való hajlamokért is. Kattints, és nézd meg azoknak a magyarországi helyszíneknek a listáját, ahol elvégeztetheted az íriszdiagnosztikai vizsgálatot.

Melyik csoportba tartozol?

Az íriszdiagnosztika három alapcsoportot különböztet meg: a kéket, a barnát és a kevert szemszínt. Ez utóbbiba tartoznak a szürkés, sárgás, zöldes árnyalatok - tehát a se nem tisztán barna, se nem tisztán kék színek. A zöld azért marad ki a besorolásból, mert csak a teljesen tiszta színeket veszik figyelembe. Ilyen különleges szeme pedig csak az emberiség 2%-ának van - esetükben már a szülőknek is tiszta zöld volt a szivárványhártyájuk. Ha eddig úgy gondoltad, hogy zöld a szemed, ám a szüleidnek különböző az írisze, akkor a kevert árnyalatú csoportba tartozol.

Kék a szemed?

Korunk általános problémája, az elsavasodás téged kiemelten érint. Emiatt hajlamos vagy a különféle gyulladásos megbetegedésekre, melyek leginkább a felső légutakat, a nyálkahártyát, a hörgőcskéket, illetve az emésztőrendszert érintik.

Emellett vesédre is különös figyelmet kell fordítanod. Az azonban, hogy ezek a területek veled született okok miatt problémásak lehetnek, nem jelenti, hogy a betegségeknek ténylegesen ki kell alakulniuk.

Tudatos étkezéssel, rendszeres mozgással megelőzheted a bajokat. Kerüld a cukrot, a lisztet, a vörös húsokat, és fogyassz minél több nyers zöldséget. A dohányzás és a passzív dohányzás is különösen rossz hatással lehet rád, óvakodj a füstös környezettől. Fogyassz rendszeresen kamillateát, és szánj minden hónapban pár napot a megtisztulásra! Ide kattintva tesztelheted, mennyire savasodott el a szervezeted.

Barna a szemed?

Öröklött hajlamaid miatt az emésztéseddel lehet sok problémád. A gyomrodat könnyen túlterheled, és, ha nem megfelelően táplálkozol, gyakran lehet székrekedésed is. Ezektől a gondoktól könnyen megszabadulhatsz, csak egy kis odafigyelés kell hozzá. Pár hétig vezess étkezési naplót, és, ha jelentkezik a probléma, könnyen megnézheted, hogy mi okozza azt.

Ahhoz, hogy a hajlam miatt valós gond alakuljon ki, sok környezeti tényezőnek is hatnia kell. Törekedj a megelőzésre, és keresd meg a számodra legoptimálisabb mozgásformát. A barna szemszín a keringési problémákra is hajlamosít - ezért rendkívül fontos a rendszeres sport. A májadat és lépedet is támogatnod kell, hogy a méreganyagok ne halmozódjanak fel ezekben a szervekben. Ha rászántad magad a méregtelenítésre, kattints ide, és próbáld ki tisztítókúránkat!

Élesen látsz?

Ha nem annyira a szemed színéből adódó betegségek aggasztanak, inkább a csökkenő látásélesség nyomaszt, nézd meg videónkat! Tudd meg, mit kell tenned azért, hogy ne romoljon tovább a látásod!

Kevert árnyalatú a szemed?

Folyamatosan segítened kell a szervezeted, mert te is hajlamos vagy a méreganyagok felhalmozására, ami komoly problémákhoz, elsavasodáshoz vezethet. A toxikus anyagok elkerülésén kívül rendszeres méregtelenítéssel, diétával tudod támogatni a tested. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről sem szabad megfeledkezned, hiszen ez az egész emésztési folyamatot segíti.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Az elsavasodás nálad jellemzően az idegrendszer megbetegedését okozza, aminek korai előjele lehet a gyakori fejfájás vagy a depresszió. Felmérések szerint a mediterrán étrend, ami sok zöldséget, gyümölcsöt, halat és telítetlen zsírsavat tartalmaz, segít megvédeni az idegrendszert a későbbi problémáktól. Kattints, és nézd meg a mediterrán diéta mintaétrendjét!

Ezt is szeretjük