16 módszer a menstruációs görcs csökkentésére
Számtalan megoldás létezik a kínzó fájdalom ellen. Íme, a legjobbak!

Dia

Melegvizes palackA meleg minden formában jó hatással van a görcsökre – mivel serkenti a vérkeringést, és ellazítja az izmokat. Épp ezért igen hatékony módszer a fájdalom enyhítésére a meleg vízzel töltött palack vagy az elektromos melegítőpárna.

Melegvizes palack

A meleg minden formában jó hatással van a görcsökre – mivel serkenti a vérkeringést, és ellazítja az izmokat. Épp ezért igen hatékony módszer a fájdalom enyhítésére a meleg vízzel töltött palack vagy az elektromos melegítőpárna.

Dia

 	Majoranna  	Készíthetsz masszázsolajat három csepp majoranna és öt milliliter – egy teáskanálnyi – bázisolaj keverékéből. Ezzel az olajjal kezdd el finoman masszírozni a hasadat az óramutató járásával megegyező irányban.

Majoranna

Készíthetsz masszázsolajat három csepp majoranna és öt milliliter – egy teáskanálnyi – bázisolaj keverékéből. Ezzel az olajjal kezdd el finoman masszírozni a hasadat az óramutató járásával megegyező irányban.

Dia

 	Jóga  	Végezz nyújtó jógagyakorlatokat – ezek is sokat segíthetnek a menstruáció alatt. Ráadásul a jóga részét képező légzőgyakorlatok is megkönnyíthetik azt, hogy testedben lévő feszültség minél hamarabb feloldódjon. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Természetes görcsoldók: képeken 7 gyógyszermentes megoldás »

Jóga

Végezz nyújtó jógagyakorlatokat – ezek is sokat segíthetnek a menstruáció alatt. Ráadásul a jóga részét képező légzőgyakorlatok is megkönnyíthetik azt, hogy testedben lévő feszültség minél hamarabb feloldódjon.

Kapcsolódó cikk:
Természetes görcsoldók: képeken 7 gyógyszermentes megoldás »

Dia

 	Gyógyfürdő  	A megfelelő ásványi anyagokat tartalmazó gyógyfürdő lazítja az izmokat és remek segítséget nyújt a görcsök oldásában. Ráadásul nem mellékesen, a fáradt idegekre is nyugtató hatással van.

Gyógyfürdő

A megfelelő ásványi anyagokat tartalmazó gyógyfürdő lazítja az izmokat és remek segítséget nyújt a görcsök oldásában. Ráadásul nem mellékesen, a fáradt idegekre is nyugtató hatással van.

Dia

 	Gyógyszer  	Ha a természetes módszerek nem váltak be, ne zárkózz el a gyógyszerektől. Az aszpirin, paracetamol illetve ibuprofen tartalmú pirulák kitűnő szerek a görcsök enyhítésére, mivel gátolják a méhben képződő prosztaglandinok termelődését.  	Kapcsolódó videó: 	A menstruációs görcsök csillapítása »

Gyógyszer

Ha a természetes módszerek nem váltak be, ne zárkózz el a gyógyszerektől. Az aszpirin, paracetamol illetve ibuprofen tartalmú pirulák kitűnő szerek a görcsök enyhítésére, mivel gátolják a méhben képződő prosztaglandinok termelődését.

Kapcsolódó videó:
A menstruációs görcsök csillapítása »

Dia

Vitaminkészítmények Kutatások szerint azok, a nők, akik rendszeresen fogyasztanak vitamintablettákat, kevésbé hajlamosak a menstruációs görcsökre. Szedj multivitamint, elsősorban olyat, ami C-és E-vitamint is tartalmaz.

Vitaminkészítmények

Kutatások szerint azok, a nők, akik rendszeresen fogyasztanak vitamintablettákat, kevésbé hajlamosak a menstruációs görcsökre. Szedj multivitamint, elsősorban olyat, ami C-és E-vitamint is tartalmaz.

Dia

Helyes táplálkozás Pozitív hatása lehet a táplálkozás megváltoztatásának, sok gyümölcs, zöldség és teljes kiőrlésű termék, valamint a fehér húsok fogyasztásának. Ne hagyj ki egyetlen étkezést sem, mert az csökkenti a vércukorszintet, és farkaséhséget eredményezhet.

Helyes táplálkozás

Pozitív hatása lehet a táplálkozás megváltoztatásának, sok gyümölcs, zöldség és teljes kiőrlésű termék, valamint a fehér húsok fogyasztásának. Ne hagyj ki egyetlen étkezést sem, mert az csökkenti a vércukorszintet, és farkaséhséget eredményezhet.

Dia

Tempós séta Sétálj hetente többször, vagy válassz magadnak valamilyen mérsékelten megerőltető testmozgást. A legjobb, ha rendszeresen sportolsz, a menzesz előtt pedig növeled a heti adagodat. A jó kondíció sokat javít majd közérzeteden.

Tempós séta

Sétálj hetente többször, vagy válassz magadnak valamilyen mérsékelten megerőltető testmozgást. A legjobb, ha rendszeresen sportolsz, a menzesz előtt pedig növeled a heti adagodat. A jó kondíció sokat javít majd közérzeteden.

Dia

 	Levendula  	Az árvacsalánfélék családjába tartozó gyógynövény régóta ismert nyugtató, görcsoldó hatásairól. Néhány csepp levendulaolajjal kezd el finoman dörzsölni a fájó területet, feküdj le és próbálj minél jobban ellazulni. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Természetes görcsoldók: képeken 7 gyógyszermentes megoldás »

Levendula

Az árvacsalánfélék családjába tartozó gyógynövény régóta ismert nyugtató, görcsoldó hatásairól. Néhány csepp levendulaolajjal kezd el finoman dörzsölni a fájó területet, feküdj le és próbálj minél jobban ellazulni.

Kapcsolódó cikk:
Természetes görcsoldók: képeken 7 gyógyszermentes megoldás »

Dia

Relaxálás Próbáld meg minimálisra csökkenteni a stressz faktorokat. A feszült testi-lelki állapot ugyanis fokozza a menstruációs görcsök erősségét. Pihenj, relaxálj minél többet. Legalább ezekben a napokban engedj meg magadnak egy kis lassítást.

Relaxálás

Próbáld meg minimálisra csökkenteni a stressz faktorokat. A feszült testi-lelki állapot ugyanis fokozza a menstruációs görcsök erősségét. Pihenj, relaxálj minél többet. Legalább ezekben a napokban engedj meg magadnak egy kis lassítást.

Dia

Ásványi anyagok Különösen a kalcium, a magnézium, valamint a kálium enyhíthetik a görcsök erősségét. Ha nem is fogyasztod ezeket az ásványi anyagokat rendszeresen, a menstruáció alatt, illetve közvetlenül előtte ne feledkezz meg róluk.Kapcsolódó cikk:Idegesség, izomgörcs, szívbetegség - A magnéziumhiány tünetei »

Ásványi anyagok

Különösen a kalcium, a magnézium, valamint a kálium enyhíthetik a görcsök erősségét. Ha nem is fogyasztod ezeket az ásványi anyagokat rendszeresen, a menstruáció alatt, illetve közvetlenül előtte ne feledkezz meg róluk.

Kapcsolódó cikk:
Idegesség, izomgörcs, szívbetegség - A magnéziumhiány tünetei »

Dia

Libapimpó Nem hiába hívják németül görcsfűnek is, ugyanis teája kiváló hatású a simaizmok görcsei ellen Magas cseranyag- és keserűanyag-tartalmán túl a libapimpó nyákot és flavonoidot is tartalmaz, melyek alkalmassá teszik a kellemetlenségek kezelésére.

Libapimpó

Nem hiába hívják németül görcsfűnek is, ugyanis teája kiváló hatású a simaizmok görcsei ellen Magas cseranyag- és keserűanyag-tartalmán túl a libapimpó nyákot és flavonoidot is tartalmaz, melyek alkalmassá teszik a kellemetlenségek kezelésére.

Dia

 	Rózsa  	Már az ókori romaiak is ismerték a növény kiváló gyógyhatásait. Menstruációs görcsök ellen fogyaszthatod tea formájában, illetve használhatod a belőle készült illóolajat a fájdalmas terület bedörzsölésére.

Rózsa

Már az ókori romaiak is ismerték a növény kiváló gyógyhatásait. Menstruációs görcsök ellen fogyaszthatod tea formájában, illetve használhatod a belőle készült illóolajat a fájdalmas terület bedörzsölésére.

Dia

 	Eukaliptusz  	Az eukaliptusz nem csupán a cukorkák ízesítésére alkalmas növény. A belőle nyert illóolaj fokozza a vérkeringést, és oldja a görcsöket is. Párologtasd a szobában és ezzel párhuzamosan készíts borogatást belőle.

Eukaliptusz

Az eukaliptusz nem csupán a cukorkák ízesítésére alkalmas növény. A belőle nyert illóolaj fokozza a vérkeringést, és oldja a görcsöket is. Párologtasd a szobában és ezzel párhuzamosan készíts borogatást belőle.

Dia

 	Kamilla  	A kamilla régóta ismert gyulladáscsökkentő, nyugtató valamint fájdalomcsillapító hatásáról a népi gyógyászatban. Igyál egy csésze enyhén citromos, mézes kamillateát reggel, délben és este, hogy megszabadulj a kínzó problémától. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Így használd a kamillát görcsök, puffadás és ínyvérzés ellen! »

Kamilla

A kamilla régóta ismert gyulladáscsökkentő, nyugtató valamint fájdalomcsillapító hatásáról a népi gyógyászatban. Igyál egy csésze enyhén citromos, mézes kamillateát reggel, délben és este, hogy megszabadulj a kínzó problémától.

Kapcsolódó cikk:
Így használd a kamillát görcsök, puffadás és ínyvérzés ellen! »

Dia

 	Zsálya  	Az ókori görögök még tartósításra használták a növényt, de viszonylag gyorsan ismertté váltak gyógyhatásai is. A görcs, illetve a fájdalom megszüntetésére tégy zsályaolajos borogatást a hasadra. Ezután feküdj le, és igyál egy csésze teát. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Izzadás, szájszag és puffadás ellen - Még mire jó a zsálya? »

Zsálya

Az ókori görögök még tartósításra használták a növényt, de viszonylag gyorsan ismertté váltak gyógyhatásai is. A görcs, illetve a fájdalom megszüntetésére tégy zsályaolajos borogatást a hasadra. Ezután feküdj le, és igyál egy csésze teát.

Kapcsolódó cikk:
Izzadás, szájszag és puffadás ellen - Még mire jó a zsálya? »

Blog.hu ajánló
Fotó: