18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

10 kép a méhnyakról, amit minden nőnek látnia kellene
Igazi képek a szervről terhesség, szex, menstruáció közben.

no-nemi-szerv

Bár máig sokan tabuként kezelik a témát, a test és ezzel együtt a nemi szervek működését ismerni kell ahhoz, hogy egy nő pontosan tudja, mi történik a szervezetében menstruáció közben, felkészülhessen a terhességre, illetve a szülésre, és megőrizze az egészségét.

A méhnyak egyfajta kapuként működik a hüvely fölött, szerepe van a menstruáció lefolyásában, a szexualitásban, a külső fertőzésektől való védelemben, amikor viszont nincs baj, kevés szó esik róla. Bár a nőgyógyászati vizsgálat során sok minden kiderül róla, ez nem pótolja a test önismeretét.

Képek a méhnyakról

Valószínűleg a legtöbben azt sem tudják, pontosan hogy néz ki a méhnyakuk, ami nem véletlen, hiszen speciális eszközök nélkül tényleg nem láthatja az ember. Nemrégiben viszont egy mozgalom indult Beautiful Cervix Project néven, melynek keretében a nők anonim módon megosztják egymással képeiket a méhnyakról.

A projekt kezdeményezői az ismeretek bővítése mellett lelkileg is segíteni akartak a nőknek, hogy megtanulják értékelni és gyönyörűnek látni egész testüket, és felszámolják a szégyenérzetüket, továbbá felhívják a figyelmet a betegségek megelőzésére, a szűrővizsgálatok fontosságára.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük