Megúsznád a felfázást? Elmondjuk, mire figyelj! (x)

Tévhit, hogy a felfázás, más néven hólyaghurut csak télen vagy hideg időben alakulhat ki, legfőképp ugyanis a legyengült immunrendszer az, ami miatt a szervezet kevésbé tud ellenállni a fertőzéseknek.

Hólyaghurut megelőzés (x)
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A felfázás gyakori probléma a nőknél, mivel a nők húgycsöve rövidebb, ezért a gyulladást okozó baktériumok könnyebben jutnak fel a húgyhólyagba, mint a férfiak esetében. 

Az ember ilyenkor a szokásosnál jóval gyakrabban szaladgálhat a mellékhelyiségbe, a vizelés pedig legtöbbször fájó, égető érzéssel jár. A baj megelőzése érdekében fogadd meg alábbiakat!

Igyál! Akkor is, ha nem vagy szomjas!

Tedd a szívedre a kezed: ugye te is „spóroltál” már a folyadékfogyasztással, csak azért, hogy ne kelljen olyan gyakran pisilned? Pedig ez rossz ötlet. Jobban jársz, ha rendesen iszol (persze ez nem az alkoholra vonatkozik!), mert így folyamatosan átöblíted a húgyúti rendszeredet, ezzel is csökkentve a hólyaghurut kialakulásának esélyét.

Időben menj el pisilni, ne tartogasd!

Soha ne tartsd vissza a pisilést, ha szólít a természet! Mármint keress egy mosdót, és amint lehet, könnyíts magadon. A hólyagban hosszasan tartogatott, langymeleg, pangó vizelet ugyanis ideális körülményeket biztosít a kórokozók szaporodásához.

Okosan viselkedni a WC-n

Ja, hogy undi a nyilvános WC? Ilyesmi soha ne tartson vissza, ha fontos az egészséged! Az ülőkét takard le papírral, és kész. Törlésnél pedig figyelj oda, hogy mindig elölről hátrafelé töröld magad és véletlenül se fordítva, nehogy a székletben tanyázó baktériumokból csak egyet is a húgycsőnyílásodba terelj! 

Legyen gyógyszered vész esetére!

A kezdődő hólyaghurutot tanácsos minél előbb elkezdened kezelni, mert a tünetek – gyakori vizelési inger, égő érzés pisiléskor – nagyon hamar felerősödhetnek, még nagyobb gyötrelmeket okozva. Az Urzinol tabletta recept nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer. Nem antibiotikum, viszont a medveszőlőlevél kivonatát tartalmazza, amely antibakteriális és fertőtlenítő hatásáról ismert. Az Urzinol jó, ha kéznél van, mert hasznos segítséged lehet kezdődő hólyaghurut esetén, és így még az is lehet, hogy az antibiotikumot is megúszod!

Vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer. Az Urzinol bevont tabletta medveszőlőlevél-kivonatot tartalmaz.
Vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer. Az Urzinol bevont tabletta medveszőlőlevél-kivonatot tartalmaz.

Ne engedd, hogy kihűljön a derekad, a hasad vagy a lábad!

Nem véletlenül szólt rád annak idején az anyukád: „Kislányom, ne ülj a hideg kőre, mert felfázol!” Ha ugyanis engeded kihűlni az altested, akkor a keringésed rosszabb lesz, ettől pedig a kórokozókkal szembeni ellenálló képességed is gyengülni fog. Hűvös időben ezért viselj meleg fehérneműt és véletlenül se mászkálj csupasz derékkal!

Gondolj a higiéniára szex előtt és után!

Együttlét előtt mosakodj meg alaposan, hogy lehetőleg ne maradjanak a gáttájékodon káros bacik, amelyek aktus közben a húgycsövedbe sodródhatnak. Menj biztosra: szex után mielőbb iktass be egy pisilést, mert ha mégis kórokozó jutott volna a húgyúti rendszeredbe, még mindig sikeresen kipisilheted magadból!

Uszodában öltözz át minél előbb!

Ne maradj sokáig a vizes fürdőruhádban a strandon vagy az usziban: minél előbb zuhanyozz le és cseréld a vizes dresszt szárazra. A klóros víz irritálhatja a szeméremtájék érzékeny felületét, a vizes textilben könnyen kihűl az altested, a nedves-nyirkos közeg ráadásul ideális terep a kórokozók szaporodásához. 

Hagyományos növényi gyógyszer. A javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Promóció (x)

Ezt is szeretjük