8 meglepő élelmiszer, ami hozzáadott cukrot tartalmaz: ezért kell megnézni a címkéket

Érdemes áttanulmányozni az élelmiszerek csomagolásait, mert olyanok is tele vannak cukorral, amikről nem gondolná az ember.

Meglepő élelmiszerek hozzáadott cukorral
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cukorbetegséggel, inzulinrezisztenciával élők jól tudják, hogy a hozzáadott cukor kikerülése nem kis kihívást jelent. Azoknak viszont, akik számára nem ennyire hangsúlyos feladat az adalékanyag elkerülése, bizony meglepetést okozhat, ha egyszer mégis rászánják magukat, hogy alaposan áttanulmányozzák a boltok polcain sorakozó élelmiszerek címkéit.

A cukor legfőbb feladata az adott termék édesítése, de más funkciói is vannak, tartósító, térfogatnövelő és állagjavító gyanánt is szerepelhet az összetevők között. 

Meglepő élelmiszerek hozzáadott cukorral

Amennyiben valaki úgy dönt, hogy egy ideig teljesen elkerülné a hozzáadott cukrot, egészen váratlanul érheti, hogy milyen élelmiszerekről kell lemondania. A helyzetet nehezíti, hogy az összetevő olykor trükkös neveken kerül feltüntetésre a címkéken, ezekből is fel kell készülni. A cukormegvonás, a cukorról való leszokás egyébként nem kis kihívást jelent a szervezet számára, ám jócskán javíthatja az egészségügyi állapotot, hiszen a túlzott cukorfogyasztás szénhidrátanyagcsere-zavarokhoz, nem alkoholos zsírmáj kialakulásához vezethet egyebek mellett. 

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

Tudtad, hogy maximum ennyi cukrot szabadna enni egy nap?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) már évekkel ezelőtt felhívta a figyelmet a cukorfogyasztás csökkentésének szükségességére.

Ennél nem szabadna több cukrot enni egy nap: a zsírmáj és a cukorbetegség kockázatát is növeli a túlzott fogyasztás

Nemzetközi ajánlások szerint maximum ennyi cukrot ajánlott enni egy nap, a mennyiség túllépése fokozza bizonyos betegségek kockázatát.

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük