Másnaposság ellen: a 10 legerősebb gyógymód
A tegnapi buli jól sikerült, és úgy érzed, most szétreped a fejed?

Dia

	Víz	A túlzott alkoholfogyasztás a sejtek kiszáradásához vezet, így dehidratálttá teszi a szervezetet. Mindjárt felkelés után igyál egy nagy pohár szénsavmentes ásványvizet, így enyhíthetsz a kiszáradás okozta rossz közérzeten.		Kapcsolódó cikk:	A dehidratáltság 6 biztos tünete »

Víz

A túlzott alkoholfogyasztás a sejtek kiszáradásához vezet, így dehidratálttá teszi a szervezetet. Mindjárt felkelés után igyál egy nagy pohár szénsavmentes ásványvizet, így enyhíthetsz a kiszáradás okozta rossz közérzeten.

Kapcsolódó cikk:
A dehidratáltság 6 biztos tünete »

Dia

	Meleg leves	Egy nagy tányér erő- vagy zöldséglevessel pótolhatod azt a nátrium- és káliummennyiséget, melyet az alkoholfogyasztáskor veszített a szervezeted. Ha kellemesen meleg hőmérsékleten fogyasztod, megnyugtatja a háborgó gyomrot.		Kapcsolódó cikk:	Másnaposság ellen: képeken a legerősebb ellenszerek »

Meleg leves

Egy nagy tányér erő- vagy zöldséglevessel pótolhatod azt a nátrium- és káliummennyiséget, melyet az alkoholfogyasztáskor veszített a szervezeted. Ha kellemesen meleg hőmérsékleten fogyasztod, megnyugtatja a háborgó gyomrot.

Kapcsolódó cikk:
Másnaposság ellen: képeken a legerősebb ellenszerek »

Dia

Uborkalé Népi megfigyeléseken alapszik, hogy az uborkalé enyhíti a másnapos tüneteket. A hűs és sós lé pillanatok alatt helyrehozza a háborgó gyomrot. Természetesen csak akkor fogyaszd, ha nem vagy rosszul a szagától!

Uborkalé

Népi megfigyeléseken alapszik, hogy az uborkalé enyhíti a másnapos tüneteket. A hűs és sós lé pillanatok alatt helyrehozza a háborgó gyomrot. Természetesen csak akkor fogyaszd, ha nem vagy rosszul a szagától!

Dia

	Szénhidrát	Az alkoholfogyasztás az aminosavak szintjét is csökkenti a szervezetben, ahogyan a vitaminokét és az ásványi anyagokét is. Egy kevés szénhidrát - tészta vagy sütemény - elfogyasztásával azonban pótolhatod az elveszett aminosavakat, és enyhítheted a másnaposságot.		Kapcsolódó cikk:	A legmagasabb alkoholtűrő-képességű kaják »

Szénhidrát

Az alkoholfogyasztás az aminosavak szintjét is csökkenti a szervezetben, ahogyan a vitaminokét és az ásványi anyagokét is. Egy kevés szénhidrát - tészta vagy sütemény - elfogyasztásával azonban pótolhatod az elveszett aminosavakat, és enyhítheted a másnaposságot.

Kapcsolódó cikk:
A legmagasabb alkoholtűrő-képességű kaják »

Dia

	Sör	Bizonyára ismered a kutyaharapást szőrével című népi gyógymódot. Egy pohár sör valóban segíthet a reggel rád törő hasogató fejfájáson és rosszulléten. Azt azonban vedd számításba, hogy ezzel elnyújtod a regenerálódás idejét.		Kapcsolódó cikk:	A sör elhallgatott gyógyhatásai »

Sör

Bizonyára ismered a kutyaharapást szőrével című népi gyógymódot. Egy pohár sör valóban segíthet a reggel rád törő hasogató fejfájáson és rosszulléten. Azt azonban vedd számításba, hogy ezzel elnyújtod a regenerálódás idejét.

Kapcsolódó cikk:
A sör elhallgatott gyógyhatásai »

Dia

	Séta	Bár nyilván legszívesebben fel sem kelnél egész nap, jobban jársz, ha megpróbálsz tenni egy rövid sétát a szabadban. A mozgás fokozza az endorfin nevű hormon termelését, ami a sok alkohol fogyasztása miatt visszaesett. Egy kis testmozgás hatására javulni fog a közérzeted.

Séta

Bár nyilván legszívesebben fel sem kelnél egész nap, jobban jársz, ha megpróbálsz tenni egy rövid sétát a szabadban. A mozgás fokozza az endorfin nevű hormon termelését, ami a sok alkohol fogyasztása miatt visszaesett. Egy kis testmozgás hatására javulni fog a közérzeted.

Dia

	Kávé	Ha szoktál kávézni, kezdd egy csészével a másnapot is. Mindegy, hogy sima vagy instant kávét fogyasztasz. A koffein érösszehúzó hatású, azaz szűkíti az agyi vérereket, és csökkenti a fejfájást.		Kapcsolódó cikk:	Mennyi kávét iszol egy nap? »

Kávé

Ha szoktál kávézni, kezdd egy csészével a másnapot is. Mindegy, hogy sima vagy instant kávét fogyasztasz. A koffein érösszehúzó hatású, azaz szűkíti az agyi vérereket, és csökkenti a fejfájást.

Kapcsolódó cikk:
Mennyi kávét iszol egy nap? »

Dia

	Kefír	Egy pohár tej veszélyes lehet a másnapos gyomorra nézve, a kefírrel azonban más helyzet. Megnyugtatja a háborgó gyomrot, illetve segít abban, hogy viszonylag rövid időn belül jobban érezd magad.		Kapcsolódó cikk:	Egyszerű, salaktalanító, béltisztító kefirdiéta »

Kefír

Egy pohár tej veszélyes lehet a másnapos gyomorra nézve, a kefírrel azonban más helyzet. Megnyugtatja a háborgó gyomrot, illetve segít abban, hogy viszonylag rövid időn belül jobban érezd magad.

Kapcsolódó cikk:
Egyszerű, salaktalanító, béltisztító kefirdiéta »

Dia

	Gyümölcslé	A gyümölcsök fruktózt tartalmaznak, ami segít a szervezetnek az alkohol minél gyorsabb lebontásában. Egy nagy pohár narancs- vagy paradicsomlé elfogyasztása ráadásul feltölti a szervezet lemerült vitaminraktárait is.		Kapcsolódó cikk:	4 másnaposság elleni praktika »

Gyümölcslé

A gyümölcsök fruktózt tartalmaznak, ami segít a szervezetnek az alkohol minél gyorsabb lebontásában. Egy nagy pohár narancs- vagy paradicsomlé elfogyasztása ráadásul feltölti a szervezet lemerült vitaminraktárait is.

Kapcsolódó cikk:
4 másnaposság elleni praktika »

Dia

	Szauna	Az úszással egybekötött szaunázás sokat javíthat az állapotodon. A mozgás hatására jobb lesz a közérzeted, a szauna pedig segít megszabadulni a méreganyagoktól. Mindössze arra vigyázz, hogy ne maradj túl hosszasan a melegben - ezzel ugyanis az ellenkező hatást érheted el.

Szauna

Az úszással egybekötött szaunázás sokat javíthat az állapotodon. A mozgás hatására jobb lesz a közérzeted, a szauna pedig segít megszabadulni a méreganyagoktól. Mindössze arra vigyázz, hogy ne maradj túl hosszasan a melegben - ezzel ugyanis az ellenkező hatást érheted el.

Ezt is szeretjük
Fotó: