Mit adnak a kórházakban enni más országokban? Meglepően gazdag és finom menüket posztoltak a betegek

Egészséges és ínycsiklandó menüket is adnak a kórházakban, a világ több országából posztoltak a betegek.

kórházi ételek koszt menük kórház

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy hosszabb kórházi tartózkodásnál alapvető fontosságúnak kellene lennie, hogy a megfelelő kezelések, beavatkozások után a beteg a felépüléséhez szükséges tápanyagokban gazdag ételeket kapjon.

Bár kivétel mindig akad, a magyarországi állami kórházak menüsoraiban többnyire sajnos nem a legízletesebb, teljes értékű fogásokat kapják a betegek, és az adagok sem mindig elegendők. 

Kórházi menük a világból 2020-ban

A világ különböző országaiban merőben eltérő a kórházi koszt, ám több intézmény igazán büszke lehet a betegek számára biztosított ételekre: némelyik fogás egy étteremben is megállná a helyét. Természetesen a menük nemcsak országonként, de kórházanként is különbözhetnek, és akad olyan hely is, ahol a társadalombiztosítás csak részben fedezi az ellátás költségeit, de még így is izgalmas bekukkantani a leggusztusosabb idei posztokba, melyek #hospitalfood hashtaggel kerültek ki az Instagramra.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük