10 gyümölcs, amit rákbetegeknek is javasolnak: a kezelés idején és utána is jót tesznek
Egyes gyümölcsök védik a sejteket a károsodástól, és betegség esetén is erősítenek.

gyumolcsok-banan-alma-cseresznye-gyumolcssalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rákbetegek étrendjében nincsenek kimondottan tiltott ételek, a kezelések alatt fellépő mellékhatások miatt azonban a legjobb a könnyen emészthető, erősítő, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag ételekre helyezni a hangsúlyt a dietetikusok szerint.

Előfordulhatnak átmeneti, például műtétet követő diéták, és a magas élelmirost-tartalmú zöldségek, gyümölcsök bizonyos esetekben kevésbé javasoltak: vastagbél-, végbéldaganat vagy hasmenéses mellékhatások esetén sem feltétlenül jók. Erről mindig az orvos vagy a dietetikus véleményét kell kikérni.

Rákellenes gyümölcsök

Jelentős étvágytalanság esetén tápszert adhat az orvos. Alapvetően viszont a változatos, vegyes, tápanyagban gazdag étrend segíti a megfelelő erőnlétet. A vitamindús gyümölcsök onkológiai kezelések idején és azok után is bevethetők erősítés céljából. Sejtvédő vegyületeiknek köszönhetően a megelőzésben is hasznosnak találták őket a kutatók.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük