Emésztésserkentő, fiatalító, salaktalanító

Egy hihetetlen csodaszer

A növények zöld színanyaga, a klorofill szervezeted öngyógyító folyamatait aktiválja.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magas klorofilltartalmú növények frissen préselt levei - hatóanya­gaik révén - az egész szervezet működését pozitívan befolyásolják. Lebontják a káros anyagokat, intenzíven méregtelenítenek, aminek köszönhetően javítják a test fizikai, közvetve pedig lelki állapotát. A klorofilltartalmú lékúrák fő előnye, hogy a szervezeted öngyógyító folyamatait aktiválják.

Mi is a klorofill?

A klorofill a növények zöld színanyaga, aminek segítségével a Nap fényenergiájából és szervetlen vegyületekből képesek saját testük szerves anyagait felépíteni. Szinte minden fűféléből - árpából, lucernából, aromás fűszernövényekből, spenótból, sóskából - nyerhetsz zöld levet.

Leggyakrabban a fiatal búzanövények leveléből készült termékekkel találkozhatsz. A fűlevek kombinálhatók gyógyteákkal is. A lucerna például kitűnő kamillateával.

A zöld levek fogyasztása leghatékonyabb koncentráltan, de hígíthatod uborka- vagy zellerlével is. Már búzafűnevelő szettek is kaphatók, így a teraszon is szüretelheted ezt a hasznos csodaszert. Sokak szerint csak azért nem terjedt el jobban a gyógyászatban a klorofill használata, mert nehézkes a feldolgozása, és csak frissen igazán hatásos. Így a tárolása sem megoldott.

Agypörgetés természetesen

A zöld levek megtisztítják és tehermentesítik a szervezetet, ezáltal sokkal energikusabbá is válsz. Ha pedig jó a közérzeted és semmilyen szervi baj nem nehezíti az életedet, akkor a szellemi tevékenységre sokkal több energia jut. A zöld levek magas klorofilltartalmuk miatt dúsítják a vért oxigénnel, javítva a sejtek vérellátását az agyban is, aminek hatása gyorsan jelentkezik.

16 agypörgető táplálék

Nézegess képeket!

Elolvasom

Segíti a májat és az emésztést

A klorofill segíti és regenerálja a májat, melynek az emésztésben is jelentős szerepe van amellett, hogy a szervezet fő méregtelenítő szerve. A máj akár 70-85%-ban is károsodhat úgy, hogy annak tüneteit még nem érzékeled. A klorofillos levekben számos olyan hatóanyag van, ami az emésztés és anyagcsere folyamatában igen hasznos. A choline és a magnézium például mérsékli a zsírlerakódást, a kálium serkentően hat a méregtelenítő folyamatra, a magnézium-szulfát pedig a fertőzések leküzdésében játszik jótékony szerepet.

Öngyógyító folyamatok és fiatalodás

A klorofillos levek aktív összetevői tisztítják a vért, valamint semlegesítik a sejtekben tárolt méreganyagokat. Szervezeted az életműködéshez számos enzimet termel, de e folyamatokat kívülről bevitt természetes anyagokkal is erősítheted. A zöld levek az enzimek mellett bioflavonoidokat is tartalmaznak, melyek segítik a vér és a szövetek tisztulását. Képesek semlegesíteni a legkülönfélébb méreganyagokat: a kadmiumot, a nikotint, a higanyt. Ezeket sókká alakítják, és így sokkal könnyebben ürülnek ki a szervezetből.

Hogyan hat?

A zöld levek fogyasztását egy evőkanálnyi mennyiséggel érdemes kezdened, majd az adag fokoza­tos emelésével eljutsz az egy-másfél deciliterig, ami a maximális adag, és elsősorban betegség esetén ajánlott. Fogyasztása után egy-két nappal erősebb szagú, zavaros lesz a vizelet, a széklet pedig hígabbá válik - de nem kell hasmenéstől tartanod. A sejtekben és a sejtközötti állományban lerakódott méreganyagok a véráramba kerülnek, és folyamatosan ürülnek a vizelettel, a széklettel, továbbá a bőrön keresztül izzadás formájában. A méregtelenítési tünetek alatt egyesek nehezen viselik a búzafűlé szagát, melynek oka a véráramba került méreganyagokban rejlik. A szervezet folyamatos tisztulásával megszűnik ez a kellemetlen érzés.

Ha az első két-három hét erős méregtelenítésen sikerül túljutod, akkor már csak a pozitív hatások észlelhetők: a súlyfelesleg folyamatos leadása, normális széklet, életerő, kisebb fáradé­konyság, nagyobb munkabírás, és a betegségekkel szemben nagyobb lesz az ellenállásod. A zöld levek akkor is hatnak, ha nem változtatsz az étrendeden. Azonban segíthető és gyor­sítható a méregtelenítési folyamat, ha a kúra alatt csökkented vagy elhagyod az állati fe­hérjék fogyasztását.

A búzafűlé és társai olyan állapotba hozzák a szervezeted, hogy az gyógyulni tudjon akár több betegségből is. A kipréselt lé nem tartható el, nem tárolható még hűtőszekrényben sem sokáig, mert magas enzim- és fehérjetartalma miatt az alkotórészek gyorsan elbomlanak.

Csak frissen és éhgyomorra idd. Fogyasztását követően fél óra múlva már lehet tiszta vizet inni, egy óra múlva ehetsz is. A reggeli órákban gyümölcslé vagy gyümölcs fogyasztása célszerű. A búzafűlé darálásakor visszamaradt száraz rostokat még átmoshatod ásványvízzel, ami azután elfogyasztható szomjoltóként.

Így készítsd el!

A lényerés oka, hogy az emberi szervezet, a gyomor nem képes a búzafű rostjainak az emésztésére, másfelől pedig rágcsálással nem viheted be a szükséges mennyiséget, hiszen akkor nagyon sok zöld növényi részt kellene nyersen elfogyasztanod.

Egy csomag búzafű harminc dekagramm, ebből húsz evőkanálnyi lé préselhető ki, ami egyheti adag. Kismamák, szoptatós anyák is fogyaszthatják, gyerekeknek kétéves kortól ajánlott. A búzafű hűtőszekrényben egy hétig eláll. A préseléshez lehet elektromos búzafűpréseket kapni, ezek azért hasznos eszközök, mert a zöld növényi részekből sokkal kevesebb levet lehet kihozni, mint a lédús gyümölcsökből, ami kézi erővel szinte lehetetlen.

A búzafűlé tehát előállítható otthon, illetve megvásárolható bioboltokban. A kész lé ára 10 ezer forint körül van, ami harminc darab 12 grammos adagot jelent.

Ezt is szeretjük