A szilvában lévő fenolvegyület, a klorogénsav hatékony antioxidánsként veri vissza a szabadgyökök támadását.
Dia
A tőzegáfonya gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően nemcsak felfázás esetén segít, de fogyasztásával a daganatos betegségek esélyét is csökkentheted.
Dia
A körte rendszeres fogyasztása - a gyümölcs gyulladáscsökkentő hatása miatt - elsősorban az emésztőrendszer daganatos megbetegedései ellen nyújt védelmet.
Dia
A fekete áfonya hamvaskék színe tanúskodik arról, hogy a gyümölcs tele van antocianidokkal - vagyis rákellenes hatású.
Dia
Az almában lévő glutationnak köszönhetően könnyebben legyőzheted a fertőzéseket, de a daganatos betegségeket is megelőzheted.
Dia
A kékszőlő rendszeres fogyasztása segít megelőzni a daganatos betegségek kialakulását, hiszen a benne található fitovegyületek megakadályozzák a rákos sejtek szaporodását.
Dia
A gránátalmában lévő antocianidok - növényi festékanyagok - felveszik a harcot a káros szabadgyökökkel.