5 ütős, erős energiabomba
A karácsony eltelt, jön a szilveszter, ideje lenne az új évre koncentrálnod. Ehhez viszont pihenned, relaxálnod kellene. Ebben segítenek tippjeink!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karácsony, a béke és a szeretet ünnepe bizony nagyon fárasztó dolog. A sok evés pedig csak rátesz erre a fáradtságra. Bármilyen hihetetlen, de a legtöbb ember ebben az időszakban stresszesebb, mint az év bármely más időszakában. Ne ess kétségbe, ha követed kis gyakorlatainkat, garantáltan feloldod a benned lévő feszültséget.

1. tipp - Kínai ujjgyakorlat

Az ujjvégeken végződnek a tüdő- és a szívkeringési rendszer meridiánjai. Ott kezdődnek a pajzsmirigy, valamint a vastag- és a vékonybél energiapályái. A kínai gyógyászat ezenkívül az ujjakhoz rendeli a földet, a fémeket, a vizet, a fát és a tüzet.

Elsőként tedd a jobb mutatóujjat a balkéz első ujjpercére. Ezután érintsd egymáshoz a hüvelykujj és a gyűrűsujj végeit. Három percig tartsd ebben a helyzetben. Válts kezet. Ismételd naponta többször. Ezzel az ujjtartással kimerültség esetén újra visszanyerheted belső egyensúlyodat, és mozgósíthatod az öngyógyító erőket.

2. tipp - Napfonatmasszázs

Ezzel a módszerrel lecsillapíthatók a feszült idegek. Jobb kezedet tedd a hasadra, a köldök fölé, bal kezedet pedig a köldök alá. Most jobb kezeddel az óramutató járásával ellentétes irányban körözve végezz simogató mozdulatokat a szegycsont és a köldök közötti részen tízszer. Ezután bal kezedet told a jobb kezed alá, és így relaxálj körülbelül egy percig. Ez a simogató masszázs ingerli a gyomor és a felső hasi tájék fő idegpályáit. Nyugtatóan hat a szívre és a légzésre.

3. tipp - Ajurvédikus ital

Vizes tej – ez az egy az egyhez, vagy egy a kettőhöz arányban elkészített ital igazi energiaforrás. Könnyen emészthető és fontos ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz.

Lefekvés előtt – és ha éjjel felébredsz – igyál meg belőle egy pohárral. Alvás közben ugyanis a test sejtjei feltankolnak értékes anyagokból, és regenerálódnak. Ezzel a módszerrel tehát feltöltődhetsz a karácsonyi előkészületek utáni nagy fáradtságban.

4. tipp - Hangfürdő

A zene egész testedet ellazítja. A pulzus néha igazodik a zene ritmusához, ezért a legmegfelelőbb a lassú, andalító zene vagy a könnyed, természetesen csengő hangok. A legintenzívebb hatást akkor érheted el, ha fejhallgatón át hallgatod a zenét. Ehhez feküdj hanyatt, így képes leginkább ellazulni a hát. Az akusztikus ingerek pozitív hatással vannak a szívverésre, a lélegzésre és a bőrre. Segít rendezni a gondolatokat, és ellazítja a testet.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

5. tipp - Erősítő illatok

Élénkítő hatású a bergamott, a boróka, a muskátli és a rozmaring illata. Válaszd ki kedvenc illatodat, és állíts fel illatlámpákat. A bőr ápolására léteznek speciális aromastiftek, illetve illatosított kendők. Illatosítsd meg velük a csuklót, illetve a halántékot, és időnként szagolgasd meg.

A szagláshoz kapcsolódó idegek közvetlenül az agyhoz szállítják tovább ezeket az erősítő illatokat. Frissítenek és stimulálnak. Ajánljuk még a különféle gyógynövényekkel töltött párnákat.

Ha szívesen olvasnál életmódról, egészségről, fogyókúrákról, és érdekel a wellness világa, itt az ideje, hogy megvásárold az Ideál Magazin decemberi számát.
Ízelítő a tartalomból:

Illatos meleg teák
Immunerősítők nátha ellen
Herpeszűzők
Ideális ünnepi meglepetések

Olvass bele az októberi szám tartalmába:
Ideál Magazin 2007. december »

Ezt is szeretjük