A jövő embereinek már nem lesz lábujjuk: 9 testrész, ami eltűnik a tudósok szerint

Az evolúció folyamán kialakultak olyan testrészek, amik mára teljesen elveszítették eredeti funkciójukat. A tudósok szerint ezek el is fognak tűnni.

labujjak
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A test egyes részeivel sokszor már csak a gond van. Begyulladhatnak, sokaknak már most előbb-utóbb el kell távolítani őket, hogy ne okozzanak a későbbiekben galibát, vagy csak egyszerűen feleslegessé váltak, és már senki nem használja őket.

Az ember szervezete az evolúció során a különböző környezeti kívánalmaknak megfelelően alkalmazkodott és fejlődött. Ez volt akkor is, és most is az életben maradás kulcsa.

Felesleges testrészek

Ez a folyamat nem zárult le, nagyon kevés olyan fajról lehet tudni, akik evolúciós zsákutcának minősülnek, mert egyszerűen már nem tudnak tovább fejlődni. Ilyen élőlények többek között a szivacsok és a mohák vannak. Az ember azonban folyamatosan és egyre gyorsabban változó világban él, az ősidőkben kialakult módosulások mára szó szerint elavulttá váltak. A túlélés kulcsa egy ilyen környezetben az adaptálódás, így a felesleges részek előbb-utóbb el fognak tűnni.

A Harvard Egyetem kutatói rámutattak néhány lehetséges változásra. Ezek természetesen nem néhány évtized alatt következhetnek be, a folyamat akár több százezer vagy félmillió évig is eltarthat.

A cikk az ajánló után folytatódik

(Képek forrása: wikipedia, Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük