A 4 leghatásosabb tipp influenza ellen
Mindjárt itt a zimankós november, és vele együtt az influenzajárvány. Készülj fel a kórokozók támadására, és kerüld el a bosszantó betegséget!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Orrspray, lázmérő, százas csomag papírzsebkendő – az ősz szokásos kellékei. Így az évszak derekán talán már te is túljutottál az első megfázáson, ha pedig még nem, akkor valószínűleg azon aggódsz, mikor is teper le az előre bejelentett influenzajárvány. Nem árt még időben megtenni néhány óvintézkedést – különösen akkor, ha immunrendszered gyenge, és könnyen megbetegszel.

Citrusfélék

A megelőzés egyik klasszikus alappillére a vitaminpótlás. Mivel így október vége felé lassan kifutnak a konyhakerti zöldségek, gyümölcsök, nem árt külön odafigyelned arra, hogy szervezeted kellő mennyiségű vitaminhoz jusson.

Ezt teheted tabletták segítségével is, de sokkal hatékonyabb, ha elegendő citrusfélét fogyasztasz ezekben a hónapokban. A szintetikus vitaminokhoz ugyanis idővel hozzászokik az emberi szervezet, és ugyanaz a napi adag már nem lesz képes elérni a kellő hatást. A gyümölcsökkel kapcsolatban viszont nem tapasztalható ez a reakció. A legtöbb C-vitamint a citrom és a grépfrút tartalmazza. Előbbit legtöbbször tea ízesítésére használják. Nem árt azonban odafigyelned rá, hogy csak a langyos teába csepegtess citromot, mert a gyümölcs vitamintartalma 40 C° felett elillan. A grépfrút C-vitamin-tartalma mellett antioxidáns hatásáról is ismert. Ennek köszönhetően javítja a szervezet regenerálóképességét, valamint a sejtek szabadgyökökkel szembeni ellenállását. Ráadásul az újabb kutatások tanulsága szerint kivonatának pár cseppje javítja a koncentrációs készséget és a memóriát.

Sportolj!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a mozgásszegény életmód mennyire legyengíti a szervezetet, és kiszolgáltatottá tesz a különböző megbetegedésekkel szemben. A sport fokozza a vérkeringést, és erősíti az immunrendszert.

Ezenkívül jót tesz az általános közérzetnek is. Mozogj rendszeresen! Ha nincs időd sportolni, már az is valami, ha naponta húsz percet sétálsz. Ezt beiktathatod a napirendedbe akár úgy is, hogy munkába menet vagy hazafelé egy-két megállóval előbb szállsz le a buszról, és sétálsz egy kicsit a szabad levegőn. Persze a hétköznapi rohanásban mindez felesleges időveszteségnek tűnik, de hidd el: megéri.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Szaunázz hetente!

Ha azonban heti egy napon kész vagy arra, hogy megbirkózva a hajnali keléssel, eljuss az uszodába, mindjárt két legyet üthetsz egy csapásra. Az úszást követően – különösen a hidegebb napokon – igencsak csábító lehet a szauna izzasztó melegsége. Itt elpárologtathatod a szervezetedben felhalmozott méreganyagokat, miközben a forróság átjárja testedet. A szaunázást követő hideg-meleg váltózuhany pedig ellenállóbbá teszi szervezeted a különféle kórokozókkal szemben. Ráadásul még a bőröd rugalmasságának is jót tesz.

Védőoltás influenza ellen

Amennyiben nem félsz a tűtől, és nincs benned túl sok idegenkedés a fehér köpenyekkel szemben, érdemes beoltatnod magad influenza ellen. Az oltás a Társadalom Biztosítás által finanszírozott, tehát térítésmentesen vehető igénybe. Az elmúlt húsz évben nem volt rá példa, hogy az oltóanyag mindhárom összetevőjét megváltoztatta volna az Egészségügyi Világszervezet.

Most azonban felkészülve az idei influenzajárvány súlyosságára, ez történt. Különösen a gyermekek, a krónikus betegek és a hatvan év felettiek számára ajánlott a védőoltás. De a járvány méretére felkészülve nem árt, ha idén te is beoltatod magad.

OLVASD EL EZT IS!

mobil no
  • megelőzés
  • a hosszú élet titka

Mit tegyél, ha 100 évig szeretnél élni?

Ezt is szeretjük