Ismerd meg az influenzavírust!
Fegyvered az immunrendszered!
Így lehet esélyed hamar a gyógyulás útjára lépni! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az influenzavírus a mikroszkóp alatt úgy néz ki, mint egy gonosz rajzfilmfigura. Sikerét, vagyis azt, hogy még mindig létezik, sőt, néha madár-, sertés- vagy spanyolinfluenza néven rettegett járványokat is okoz, rendkívüli változékonysága biztosítja.

Influenza, a gátlástalan túlélő

Felületén antigének vannak, ők a vírus névjegyei. Ezeket jelölik betűvel és számmal, például H1 és N1. Az influenza vírusa fantasztikus túlélő, mert névjegyei, azaz a felületi antigének folyamatosan változnak. A szervezet védekező rendszere ezeket a címkéket ismeri fel, és küldi oda a már megjegyzett védelmet, viszont a cseles influenza átcsúszik az ellenőrzésen.

Ezért nem tudunk teljes védettséget kifejleszteni ellene, mert kismértékben a vírus minden évben más. Amikor gondol egyet, nagyot változik - olyankor jönnek a világjárványok, mert az emberek egy szinte ismeretlen kórokozóval állnak megint szemben.

Eddig a tudomány, de mit is tesz velünk a vírus?

A vírus két-három napig is elidőzik az orrüregben és a torokban, és agresszívan szaporodik. A szervezet meg gondolkodik, hogyan védekezzen ellene, mert az immunrendszernek is idő kell. Ilyenkor nagyon hasznos a sós orröblítés és a meleg leves. A régi, bevált módszer a tyúkhúsleves volt. A levesből felszálló gőz olyan, mint egy inhalálás, tisztítja az üregeket, és aromaterápia is egyben, ha mindent belefőztünk - hagyma, szegfűszeg, zöldségek -, ami a húslevesbe való.

Az influenza ellen a legjobb fegyver a saját jól működő immunrendszerünk, ezért a betegséget ne hordjuk ki lábon, mert stresszes munkahelyen, a hidegben sétálva szervezetünk nem a gyógyulásra koncentrál. Ahhoz, hogy dolgozni tudjunk, lázcsillapítóval és fájdalomcsillapítóval tartjuk magunkat karban, de ezzel a természetes védekezést is lassítjuk. Ilyenkor lesznek az influenzának gyulladásos szövődményei, amire sokszor antibiotikumot írnak fel.

Figyeljünk a tünetekre!

Az első tünetektől kezdve - hidegrázás, izomfájdalom, gyengeség - feküdjünk, pihenjünk, fogyasszunk sok folyadékot, a közepes lázat ne csillapítsuk, mert ez a legjobb vírusölő, és könnyű ételeket együnk. Mellé szedjünk Oscillococcinumot, ami természetes hatóanyagú gyógyszer, kisbabák és várandósok is szedhetik, és influenzaszerű tünetekre azóta használják világszerte, amióta az influenzavírust az 1940-es években felfedezték.

Mit tegyünk, hogy immunrendszerünk harcra kész legyen?

Az Echinacea, azaz a kasvirág homeopátiás alacsony hígítása is nagyon jó immunerősítő. Egész télen lehet szedni - öt nap szedés, két nap szünet. Ha villamoson, buszon utazunk, mossunk utána kezet, és öblítsük át a külvilággal érintkező nyálkahártyákat. Influenzás időszakban heti egy tubus Oscillococcinum javasolt.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ezt is szeretjük