A retekben található hatóanyagok támogatják a zsírok lebontását, mindemellett a növény kiváló C- és B1-vitamin-forrás, ami a fogyókúra szempontjából szintén lényeges.
Dia
A spenót magas rost-, kálium- és magnéziumtartalma sokat segít abban, hogy anyagcseréd felpörögjön, megszabadulj a fölös kilóktól.
Dia
A medvehagyma serkenti a gyomor- és bélműködést, csökkenti a puffadást és a hasi görcsöket. Rendszeres fogyasztásával megelőzhető a szervezetben a salakanyagok felszaporodása.
Dia
A már március végén fogyasztható újhagyma egyik komoly diétás előnye, hogy a benne lévő szulfidok jótékonyan hatnak a vérzsír és koleszterin értékére.
Dia
Rosttartalma révén a fejes saláta serkenti az emésztés működését, emellett eltelít, és a salakanyagok eltávolítását is felgyorsítja.
Dia
A spárga kipucolja az erekből a koleszterint, megtisztítja a bélrendszert, eltávolítja a salakanyagokat, továbbá remek ellenszere az érrendszeri betegségeknek.
Dia
A sóskát alacsony kalóriatartalma miatt bátran fogyaszthatod, ráadásul a benne lévő oxálsavnak köszönhetően a bélműködést és a zsírégetést is támogatja.