Így használd a hüvelygyűrűt!
Forradalmi fogamzásgátló eszköz
Kíváncsi vagy, hogyan kell felhelyezni, és, hogy mennyi ideig maradhat a gyűrű a hüvelyben?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valószínűleg hallottál már a hüvelygyűrűről, mint a fogamzásgátló tabletták alternatívájáról. Ha használatával kapcsolatban vannak még homályos foltok, illetve szeretnél az előnyökről, hátrányokról tudni, íme!

Mi is ez tulajdonképpen?

A hüvelygyűrű egy nagyjából átlátszó, színtelen gyűrű, melynek külső átmérője 54 milliméter. A hüvelybe felhelyezve ösztrogént és progeszteront bocsát ki magából. A tablettával ellentétben azonban a női nemi hormonok nem mennek keresztül az egész szervezeten, hanem lokálisan fejtik ki hatásukat, megakadályozva így a peteérést. A hüvelygyűrűt ugyanúgy a nőgyógyászod írja fel, mint a tablettát. Egy gyűrű ára 2500-4500 forint között mozog.

Így használd a hüvelygyűrűt!

A gyűrűt a hüvelybe kell felhelyezni - körülbelül úgy, mint egy tampont. Első használat alkalmával - csakúgy, mint a tablettaszedés kezdetén - a menstruáció első napján kell a hüvelybe tenni. Összesen 21 napig kell bent maradnia, majd hét napra el kell távolítanod, amikor is megvonásos vérzés következik be. Az ezt követő hónapokban már nem a menstruációval, hanem azt követően indul a 21 nap, és, amikor kiveszed, akkor jelentkezik a menzesz.

Előnyök a tablettához képest

Szórakozott lányoknak

Tudod magadról, hogy feledékeny vagy, és már több ízben megesett veled, hogy elfelejtetted bevenni a fogamzásgátló tablettát? A hüvelygyűrű ideális megoldás a szórakozott nőknek, hiszen nem kell mindennap észben tartani. Érdemes naptáradba felvinned a szükséges dátumokat, valamint a telefonodat beállítani, hogy biztosan ne felejtsd el felhelyezni, illetve kivenni a gyűrűt.

Aggódsz a hormonok miatt?

Ha aggódsz amiatt, hogy a tabletta által a szervezetedbe bevitt hormonok valamilyen negatív hatással vannak rád, akkor is remek választás a hüvelygyűrű. Ez a fogamzásgátló eszköz ugyanis eleve alacsonyabb hormontartalmú, és csak lokálisan fejti ki hatását, tehát a hormonok nem kerülnek a májba és a tápcsatornába.

Ne aggódj hányás, hasmenés esetén!

Ugye, emlékszel a fogamzásgátló tabletta papírján feltüntetett hányós-hasmenős információkra? Ha a tabletta bevételét követő négy órán belül bármelyik probléma előfordul, kiegészítő védekezést - óvszert - kell alkalmaznod a szexuális együttlét során. Ennek oka, hogy ilyen esetekben a tablettának valószínűleg nem volt elegendő ideje felszívódni a tápcsatornában. Mivel a hüvelygyűrűből származó hormonok eleve be sem kerülnek a tápcsatornába, a hányás és a hasmenés nem befolyásolja hatékonyságát.

És a hátrányok?

Határidő: három óra

Bár elvileg nem szükséges, sok nő kiveszi a hüvelygyűrűt szexuális együttlét alkalmával. Ezzel nincs is probléma, egészen addig, míg nem felejted el felhelyezni az aktus után. Amennyiben ugyanis több mint három órán keresztül nincs bent a hüvelyben, a visszahelyezést követő egy héten át kiegészítő védekezést kell alkalmaznod.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Irritáció, folyás

Csakúgy, mint a tabletta, a hüvelygyűrű sem véd a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben. Emellett pedig ritkán előfordulhat, hogy hüvelyi irritációt, esetleg folyást okoz a használata.

Gondoltál már rá, hogy lecseréled a tablettát?

Ezt is szeretjük