8 tünet, ami a hormonháztartás problémájára utal: a hízástól a túlzott szőrnövekedésig
A hormonzavarok tünetei nagyon változatosak lehetnek, az érintettek gyakran nem figyelnek fel rájuk.

elhízás arc
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A különböző hormonális zavarok világszerte rengeteg nőt érintenek. Az ide tartozó kórképek rendkívül változatos tüneteket okozhatnak, mivel a hormonrendszer a szervezet működésének egészére hatással van.

Az endokrin problémák a betegek mindennapjait erőteljesen befolyásolják, a látható elváltozások mellett az érintetteknek gyakran hangulatingadozással, levertséggel és fáradtsággal kell megküzdeniük, ez pedig nehezítheti a helytállást az élet minden területén.

Hormonális zavarok látható jelei

A hormonokat a belső elválasztású mirigyek termelik. Nőknél a fő hormontermelő szervek közé tartozik az agyalapi mirigy, a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, a mellékvese, a petefészek és a hasnyálmirigy. Rendellenes működésük a legkülönfélébb tünetekkel jár, az is jellemző, hogy egy tünet több betegség kísérője is lehet. Sokszor termékenységi gondok esetén diagnosztizálják az adott problémát, de a hormonrendszer hibás működése az egész életminőségre rányomja a bélyegét, ezért nagyon fontos a korai felismerés. Gyanú esetén mindenképp szakember felkeresése javasolt!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük