8 tünet, ami a hormonháztartás problémájára utal: a hízástól a túlzott szőrnövekedésig

A hormonzavarok tünetei nagyon változatosak lehetnek, az érintettek gyakran nem figyelnek fel rájuk.

Hormonális zavarok tünetei
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A különböző hormonális zavarok világszerte rengeteg nőt érintenek. Az ide tartozó kórképek rendkívül változatos tüneteket okozhatnak, mivel a hormonrendszer a szervezet működésének egészére hatással van.

Az endokrin problémák a betegek mindennapjait erőteljesen befolyásolják, a látható elváltozások mellett az érintetteknek gyakran hangulatingadozással, levertséggel és fáradtsággal kell megküzdeniük, ez pedig nehezítheti a helytállást az élet minden területén.

Hormonális zavarok látható jelei

A hormonokat a belső elválasztású mirigyek termelik. Nőknél a fő hormontermelő szervek közé tartozik az agyalapi mirigy, a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, a mellékvese, a petefészek és a hasnyálmirigy. Rendellenes működésük a legkülönfélébb tünetekkel jár, az is jellemző, hogy egy tünet több betegség kísérője is lehet. Sokszor termékenységi gondok esetén diagnosztizálják az adott problémát, de a hormonrendszer hibás működése az egész életminőségre rányomja a bélyegét, ezért nagyon fontos a korai felismerés. Gyanú esetén mindenképp szakember felkeresése javasolt!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük