8 tünet, ami a hormonháztartás problémájára utal: a hízástól a túlzott szőrnövekedésig
A hormonzavarok tünetei nagyon változatosak lehetnek, az érintettek gyakran nem figyelnek fel rájuk.

elhízás arc
beauty and style
Top olvasott cikkek

A különböző hormonális zavarok világszerte rengeteg nőt érintenek. Az ide tartozó kórképek rendkívül változatos tüneteket okozhatnak, mivel a hormonrendszer a szervezet működésének egészére hatással van.

Az endokrin problémák a betegek mindennapjait erőteljesen befolyásolják, a látható elváltozások mellett az érintetteknek gyakran hangulatingadozással, levertséggel és fáradtsággal kell megküzdeniük, ez pedig nehezítheti a helytállást az élet minden területén.

Hormonális zavarok látható jelei

A hormonokat a belső elválasztású mirigyek termelik. Nőknél a fő hormontermelő szervek közé tartozik az agyalapi mirigy, a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, a mellékvese, a petefészek és a hasnyálmirigy. Rendellenes működésük a legkülönfélébb tünetekkel jár, az is jellemző, hogy egy tünet több betegség kísérője is lehet. Sokszor termékenységi gondok esetén diagnosztizálják az adott problémát, de a hormonrendszer hibás működése az egész életminőségre rányomja a bélyegét, ezért nagyon fontos a korai felismerés. Gyanú esetén mindenképp szakember felkeresése javasolt!

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük