Az alacsony zsírtartalmú tejtermékeket sokan előszeretettel fogyasztják a diéta alatt. Nem tudják, hogy a csökkentett zsírtartalom érdekében más hizlaló dolgok kerülhetnek a joghurtba, tejfölbe. Kattints korábbi cikkünkre!
Dia
Annak érdekében, hogy a friss élelmiszerek minőségét fagyasztással őrizzék meg, a gyártók sokszor nátriumot adnak a táplálékokhoz. A kelleténél több nátrium azonban vízvisszatartáshoz vezet, így felelőssé tehető a hasi hízásért. Tudj meg többet erről a folyamatról!
Dia
A gyümölcsjoghurtokban nem egészséges gyümölcs van, hanem legtöbbször cukrozott pép. Ha azt szeretnéd, hogy segítse a fogyókúrádat, vásárolj natúr, élőflórás joghurtot, és vágj bele friss gyümölcsöt.
Dia
A light italok cukortartalmát a legtöbb gyártó aszpartámmal, K-aceszulfámmal, szacharinnal vagy szukralózzal pótolja. Ezek a vegyületek sok esetben negatívan befolyásolják a cukoranyagcserét, a szervezetet fokozott inzulintermelésre ösztönözve. Tudj meg erről többet korábbi cikkünkből!
Dia
A színes müzlikben általában a élelmiszerszínezék mellett egyéb anyagcsere-lassító adalékanyagot is találsz. Hasonló a helyzet a kukoricapehellyel, amelyben a magas a szénhidrát- és nátriumtartalom mellett a legtöbb esetben bizony ott van a cukor is.
Dia
Nemcsak a gyümölcsalapú koktélok, de a 100%-os gyümölcslevek is nehezítik a fogyást. Kalóriatartalmuk magas, ezért ha szeretnél leadni pár kilót, napi egy-két pohárnál többet ne fogyassz belőlük. Kattints korábbi cikkünkre, és ismerkedj meg a legmagasabb energiatartalmú fajtákkal!