25 ezer magyar ember hal bele évente: ha ezt az egy dolgot most megcsinálod, sokat teszel ellene!
Ezt mindenképpen tudnod kell.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Facebook-kampányt indított az Országos Mentőszolgálat Alapítvány az újraélesztés európai napjához, október 16-hoz kapcsolódóan, az akció célja pedig, hogy minél többen megismerjék a laikus újraélesztés módszerét. Október 16-án az Európai Újraélesztési Társaság kezdeményezésére 2013 óta tartják meg az európai újraélesztési napot.

Az alapítvány MTI-hez eljuttatott közleménye szerint évente mintegy 25 ezer ember esik a hirtelen szívhalál áldozatául Magyarországon, pedig az esetek 90%-ában meg lehetne menteni a beteget, ha a laikusok tudnának és mernének újraéleszteni.

Akik tisztában vannak a helyes módszerrel, azok sem szívesen alkalmaznak szájból szájba lélegeztetést, illetve félnek, hogy bordát törnek. Pedig szájból orrba is lehet lélegeztetni, és a bordatörés semmi az élet megmentéséhez képest - fogalmaztak.

Te is életben tarthatod az áldozatot!

A szervezet többmilliós nézettséget elért, laikus újraélesztést népszerűsítő kisfilmjeinek is az a lényegük, hogy a mellkas másodpercenként körülbelül kétszeri, erős, öt-hat centiméter mélyre történő ütemes benyomásával - szájból szájba történő lélegeztetés nélkül is - életben lehet tartani a bajbajutottat addig, amíg megérkeznek a mentők.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Az idén az alapítvány sok hírességet, szerkesztőséget kért fel arra, hogy ezen a héten ossza meg a saját oldalán a szervezet Facebook-posztját, melyben az újraélesztés fontosságára hívják fel a figyelmet, és bemutatják annak lépéseit. További információért kattints ide, és oszd meg te is!

Ezt is szeretjük