Ezt teszi egy pohár víz a szervezeteddel ébredés után
Te is ezzel kezded a napot?
Tudd meg, pontosan miért is jó, ha vízzel indítod a napod.

Sok helyen olvashattad már, hogy reggel az első dolgod az legyen, hogy megiszol egy pohár vizet. De miért is javasolják ezt a dietetikusok és az orvosok? Mindjárt kiderül!

Naponta egy felnőtt nőnek nyolc pohár vizet, vagy ha így könnyebben tudod követni, akkor napi két liter vizet kellene meginnia, hogy a dehidratáció kellemetlen tünetei - többek között fejfájás, fáradságérzés, száraz bőr - ne jelentkezzenek.

A vizet részben helyettesítheted gyógyteákkal, rostos gyümölcslevekkel, vagy gyümölcskarikákkal ízesített vizekkel, ha ezt a mennyiségű vizet unalmasnak találod, de a folyadékbeviteled bázisa mindenképpen egy jó minőségű ásványvíz legyen.

A reggeli vízivás hatása

Az éhgyomorra megivott víznek van a legjobb hatása a szervezetedre. Ekkor ugyanis hatásosan beindítod az anyagcserédet, és az éjszaka során a szervezeted által kiválasztott, nem hasznosuló anyagok, vagyis a salakanyagok gyorsabban ki tudnak ürülni a szervezetedből. Ezzel egyfelől hozzájárulsz ahhoz, hogy szebb és tisztább legyen a bőröd, másrészt a székrekedést is jó eséllyel kerülheted el.

Igyon eleget a család!

A megfelelő hidratáltság a kiegyensúlyozott életmód része, ami a család minden tagjának elengedhetetlen. A gyerekek szokásaira a legnagyobb hatással a szülők vannak, így ha mindig odafigyelsz arra, hogy mit és mennyit isztok, azzal a kicsikért is sokat tehetsz. Hogy hogyan? Ötletekért, tippekért kattints ide!

Hogyan indítja be a reggeli vízivás az anyagcseréd? Mivel reggel éhgyomorra iszod a vizet, az sokkal gyorsabban fel tud szívódni a szervezetedben, hiszen semmi más nincs még a gyomrodban, ezáltal gyorsabban jut el a sejtekhez, felgyorsítva ezzel a folyamatokat, többek között az anyagcserét is.

Még kedvezőbb lesz a hatása a reggeli pohár víznek, ha csak fél órával később eszel reggelit, mert így a víz kizárólagos figyelmet kap a szervezetedtől, és az nem a reggelid emésztésének kezd neki.

Tegyél ki emlékeztetőt!

Ha a reggeli rohanásban nehezen iktatod be ezt a szokást, akkor a fürdőszobai tükörre vagy a bejárati ajtó belső oldalára ragassz egy olyan fotót, ami emlékeztet arra, hogy mielőtt kilépsz az ajtón, igyál meg egy pohár vizet. Pár nap után már érezni fogod a reggeli vízivás jótékony hatását!

Ezt is szeretjük