Fénytelen és száraz a hajad már mosás után? Ezzel öblítsd csapvíz helyett
Egyszerű megoldás, ha nem akarsz mindig pakolást használni.

Ha fényes és puha hajat szeretnél, amelyen ragyogva törik meg a fény, akkor figyelj oda, mivel öblíted a hajad. A kímélő sampon és a balzsamok, pakolások természetesen sokat segítenek a haj állapotán, de a zsíros hajat elnehezítik, ami egyre gyakoribb hajmosást tesz szükségessé.

De mit lehet tenni a fényes hajért, ha a rendszeres pakolás használata nem jelent megoldást? Ilyenkor az öblítőre kell fokozott hangsúlyt fektetni. De persze azoknak is érdemes odafigyelni arra, hogy mivel öblítik a hajukat, akik a pakolások hatását szeretnék kiegészíteni.

Csapvíz helyett ásványvíz

A csapvíz egy tisztított víz, tele olyan vegyi anyagokkal, melyek keménnyé teszik a vizet, ezáltal szárazzá a bőrt és a hajat. Ha azonban a hajmosás után a végső öblítéshez ásványvizet használsz, akkor megszabadíthatod a hajadat a csapvízben található anyagoktól, hiszen az ásványvizeket a föld mélyéről nyerik és a lehető legtermészetesebb formában palackozzák.

Mindezt végezheted kúraszerűen is, ha drágának találod folyamatosan ásványvízzel öblíteni a hajadat. Ha inkább ez utóbbi, kúraszerű megoldást választod, akkor évente egy-két alkalommal legalább két héten keresztül, de még jobb, ha legalább egy hónapon át rendszeresen ásványvízzel zárod a hajmosást.

Igyon eleget a család!

A megfelelő hidratáltság a kiegyensúlyozott életmód része, ami a család minden tagjának elengedhetetlen. A gyerekek szokásaira a legnagyobb hatással a szülők vannak, így ha mindig odafigyelsz arra, hogy mit és mennyit isztok, azzal a kicsikért is sokat tehetsz. Hogy hogyan? Ötletekért, tippekért kattints ide!

Az eredményért biztos hálás leszel, és a kitartásodat puha, fénylő hajtincsek formájában ünnepelheted.

Almaecetes öblítő

A sima ásványvíz hatását tovább fokozhatod almaecettel. Ehhez egy nagy pohár ásványvízhez keverj hozzá két evőkanál almaecetet, ha tartasz attól, hogy az ecet szagát érezni lehet majd a hajadon, akkor pár csepp tetszőlegesen választott, 100%-os illóolajat is tehetsz hozzá. A vizet az öblítés végén csorgasd a hajadra, masszírozd kicsit bele a fejbőrödbe és a hajadba. Ezt már nem is szükséges kimosnod a hajadból, nekiállhatsz a szárításnak.

Citromos öblítővíz

Különösen a szőke hajra ajánlott a citromos öblítővizet alkalmazni, mert remekül ápolja a hajat, és kiemeli természetes szőkeségét. Ehhez az öblítőhöz egy nagy pohár ásványvízhez keverd hozzá egy citrom kicsavart és leszűrt levét, és ezzel zárd az öblítés folyamatát. Masszírozd be kissé a fejbőrbe és a hajadba, majd jöhet a szárítás.

Ezt is szeretjük