6 jel, hogy a gyereknek több vízre lenne szüksége
Nem biztos, hogy jelzi, ha szomjas
Így derítheted ki, hogy elég folyadékot fogyaszt-e a gyerek.

Dia

	Fáradékonyság	Ha a gyerek hamarabb fárad el, mint a napi tevékenysége indokolná, akkor gyanakodhatsz az elégtelen folyadékbevitelre, ugyanis a kiszáradás fejfájást és fáradtságot okoz.

Fáradékonyság

Ha a gyerek hamarabb fárad el, mint a napi tevékenysége indokolná, akkor gyanakodhatsz az elégtelen folyadékbevitelre, ugyanis a kiszáradás fejfájást és fáradtságot okoz.

Dia

	Székrekedés	Ha nehezen mennek a dolgok a fürdőszobában, akkor itass a kicsivel több vizet, hiszen a folyadék jótékony hatással van az anyagcserére.

Székrekedés

Ha nehezen mennek a dolgok a fürdőszobában, akkor itass a kicsivel több vizet, hiszen a folyadék jótékony hatással van az anyagcserére.

Dia

	Ingerültség	Ha ingerültebben reagál a konfliktusokra, a fegyelmezésre, mint szokott, akkor szintén kezdhetsz gyanakodni, hogy a kiszáradás állhat a háttérben, mert fáradtság és türelmetlenség jelentkezik az elégtelen folyadékbevitel következtében.

Ingerültség

Ha ingerültebben reagál a konfliktusokra, a fegyelmezésre, mint szokott, akkor szintén kezdhetsz gyanakodni, hogy a kiszáradás állhat a háttérben, mert fáradtság és türelmetlenség jelentkezik az elégtelen folyadékbevitel következtében.

Dia

	Alacsony koncentrációs készség	Ha nehezen figyel oda bármire, és folyton elkalandoznak a gondolatai,  itt az ideje egy jópofa kulacs beszerzésének, amiből szívesen kortyolgat vizet napközben is.

Alacsony koncentrációs készség

Ha nehezen figyel oda bármire, és folyton elkalandoznak a gondolatai,  itt az ideje egy jópofa kulacs beszerzésének, amiből szívesen kortyolgat vizet napközben is.

Dia

	Csökkent fizikai teljesítőképesség	Ha arról panaszkodik otthon a gyerek, hogy nem tud úgy teljesíteni a fogócskában vagy a tesiórákon, mint a többi gyerek, annak a hátterében is állhat dehidratáció.	A kiszáradás ugyanis sejtszinten érinti a szervezetet, ami fáradtság formájában jelentkezik először.

Csökkent fizikai teljesítőképesség

Ha arról panaszkodik otthon a gyerek, hogy nem tud úgy teljesíteni a fogócskában vagy a tesiórákon, mint a többi gyerek, annak a hátterében is állhat dehidratáció.

A kiszáradás ugyanis sejtszinten érinti a szervezetet, ami fáradtság formájában jelentkezik először.

Dia

	Rosszabb jegyek	Ha rosszabb jegyeket visz haza, mint szokott, az annak a jele, hogy zavar  jelentkezett a memóriájában, ami ugyancsak a kiszáradásra vezethető vissza, mivel a test vízháztartásának kellő karbantartása nélkül romlik az agy működése is.

Rosszabb jegyek

Ha rosszabb jegyeket visz haza, mint szokott, az annak a jele, hogy zavar  jelentkezett a memóriájában, ami ugyancsak a kiszáradásra vezethető vissza, mivel a test vízháztartásának kellő karbantartása nélkül romlik az agy működése is.

Ezt is szeretjük
Fotó: