Teljes gyógyulást ígér a hamis szívgyógyszer - A Semmelweis Egyetem nevével reklámozzák

A Semmelweis Egyetem nevével visszaélve reklámoznak egy olyan szert, mely garantálja a szív- és érrendszeri betegségek „teljes mértékű gyógyulását”.

internet gyógyszer vásárlára
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy online felületen elérhető cikk hamisan azt állítja, hogy a készítményt az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján fejlesztették ki, és azt sugallja, mintha a klinika professor emeritusa megvásárlásra ajánlaná a terméket- áll a Semmelweis Egyetem közleményében.

A megteszi a szükséges jogi lépéseket, de addig arra kérnek mindenkit, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosokkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók.

Digitális átverések gyógyszervásárláskor

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, azaz az OGYÉI bemutatta, hogyan verik át az embereket a digitális térben. Magyarországon vagy más EU-tagállamban is kizárólag engedélyezett helyen szabad vásárolni, hiszen a legális források 2019. február 9-től a jelenleginél is biztonságosabbak, ugyanis a legtöbb vényköteles gyógyszer dobozára egyedi azonosító kerül.

Internetes-hamis-gyogyszervasarlas.png
Fotó: OGYÉI

Az ilyen egyedi azonosítóval ellátott gyógyszereket módszeres eredetvizsgálatnak kell alávetni, mielőtt a betegekhez kerülnének, amivel nemcsak a hamisított gyógyszerek kiadása előzhető meg, de például a lejárt vagy visszahívott gyógyszerek kiadása is elkerülhető. Ezt a védelmet azonban csak a legális források biztosítják. 

Internetes-valodi-gyogyszervasarlas.png
Fotó: OGYÉI

(Képek forrása: Getty Images Hungary, OGYÉI)

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük