Teljes gyógyulást ígér a hamis szívgyógyszer - A Semmelweis Egyetem nevével reklámozzák
A Semmelweis Egyetem nevével visszaélve reklámoznak egy olyan szert, mely garantálja a szív- és érrendszeri betegségek „teljes mértékű gyógyulását”.

internet gyógyszer vásárlára
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy online felületen elérhető cikk hamisan azt állítja, hogy a készítményt az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján fejlesztették ki, és azt sugallja, mintha a klinika professor emeritusa megvásárlásra ajánlaná a terméket- áll a Semmelweis Egyetem közleményében.

A megteszi a szükséges jogi lépéseket, de addig arra kérnek mindenkit, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosokkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók.

Digitális átverések gyógyszervásárláskor

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, azaz az OGYÉI bemutatta, hogyan verik át az embereket a digitális térben. Magyarországon vagy más EU-tagállamban is kizárólag engedélyezett helyen szabad vásárolni, hiszen a legális források 2019. február 9-től a jelenleginél is biztonságosabbak, ugyanis a legtöbb vényköteles gyógyszer dobozára egyedi azonosító kerül.

Internetes-hamis-gyogyszervasarlas.png
Fotó: OGYÉI

Az ilyen egyedi azonosítóval ellátott gyógyszereket módszeres eredetvizsgálatnak kell alávetni, mielőtt a betegekhez kerülnének, amivel nemcsak a hamisított gyógyszerek kiadása előzhető meg, de például a lejárt vagy visszahívott gyógyszerek kiadása is elkerülhető. Ezt a védelmet azonban csak a legális források biztosítják. 

Internetes-valodi-gyogyszervasarlas.png
Fotó: OGYÉI

(Képek forrása: Getty Images Hungary, OGYÉI)

Ezt is szeretjük