10 gyógytea, amely enyhíti a menstruációs panaszokat: kúraszerűen fogyasztva csodát tesznek
Nem kell rögtön a gyógyszerekhez nyúlni, ezeknek a gyógyteáknak a rendszeres fogyasztása nagyon sokat segít a menstruációs fájdalmakon.

GettyImages-1021511072
beauty and style
Top olvasott cikkek

A menstruációs panaszok igen változatosak tudnak lenni: míg van, aki eléggé szerencsés, hogy ne küzdjön hasi görcsökkel vagy erős vérzéssel, addig lehet, hogy más minden hónapban egyszer érzelmi mélypontra kerül a hormonoknak hála, és fáradékony vagy ingerült lesz.

Szerencsére a fájdalomcsillapítók és gyógyszerek mellett vannak egyéb, természetes gyógymódok is, például a különböző gyógynövényekből készült teák.

A legjobb tea-gyógyszerek

Bizonyos gyógynövényeket már több száz, akár ezer éve is használtak a nők, hogy enyhítsék a havonta jelentkező kellemetlen menstruációs tüneteiket. Ma is nagy segítséget nyújtanak, ugyanakkor fontos, hogy csak akkor tudják rendesen kifejteni hatásukat, ha rendszeresen, kúraszerűen isszák őket. Hosszú távon segítenek rendszeressé tenni a ciklust, csillapítják az erős vérzést, oldják a görcsöket, és egyéb pozitív nőgyógyászati hatásokkal is rendelkeznek. Ráadásul egy kis citrommal, mézzel feldobva még finomak is!

(Képek forrása: Getty Images)

Ezt is szeretjük