A borágó csillapítja a köhögést, a rózsa megnyugtat: pompás virágok kevésbé ismert gyógyhatása

Az ehető virágok nagy része egyben gyógynövény is, úgyhogy érdemes lehet beépíteni a napi menübe őket.

ehető virágok nyitó
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ehető virágok több száz éves gasztronómiai múlttal rendelkeznek. Nemcsak salátaalapanyagként, hanem lekvárhoz, szószokhoz vagy különböző sós ételek elkészítéséhez is használják őket.

Azonban különleges ízük mellett egészségügyi hatásuk sem elhanyagolható. Olyan ehető növényeket szedtünk össze, amikről nem mindenki tudja, milyen értékes anyagokat tartalmaznak.

Ehető, gyógyító virágok

Meglepő módon nemcsak antioxidánsban és különböző vitaminokban gazdagok, de némelyiknek még az omega-3 zsírsavtartalma is kiemelkedő. Nem beszélve arról, hogy van, amelyiknek a gyökerétől kezdve a szárán át a virágjáig minden része fogyasztható.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ha gyulladás, akkor CRP gyorsteszt

A C-reaktív protein (CRP) egy májban képződő fehérje, melyet bakteriális fertőzések és gyulladásos megbetegedések kimutatására használnak, ezért a tesztet az akut fertőzéses megbetegedésre utaló jelek, úgymint hőemelkedés, láz, fejfájás vagy gyengeség esetén érdemes elvégezni.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük