A borágó csillapítja a köhögést, a rózsa megnyugtat: pompás virágok kevésbé ismert gyógyhatása
Az ehető virágok nagy része egyben gyógynövény is, úgyhogy érdemes lehet beépíteni a napi menübe őket.
Az ehető virágok több száz éves gasztronómiai múlttal rendelkeznek. Nemcsak salátaalapanyagként, hanem lekvárhoz, szószokhoz vagy különböző sós ételek elkészítéséhez is használják őket.
Azonban különleges ízük mellett egészségügyi hatásuk sem elhanyagolható. Olyan ehető növényeket szedtünk össze, amikről nem mindenki tudja, milyen értékes anyagokat tartalmaznak.
Ehető, gyógyító virágok
Meglepő módon nemcsak antioxidánsban és különböző vitaminokban gazdagok, de némelyiknek még az omega-3 zsírsavtartalma is kiemelkedő. Nem beszélve arról, hogy van, amelyiknek a gyökerétől kezdve a szárán át a virágjáig minden része fogyasztható.
(Képek forrása: Getty Images Hungary)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
- gyógynövény
- virág
- természetes gyógymód
- ehető virág
- főzés
- vitamin
- antioxidáns
- gyulladáscsökkentő
- Életmód