Nemcsak gyönyörű, de egészséges is: ezek az ehető virágok minden kertben ott vannak

Szirmaikat fűszerként használva számos kerti virág egészséges ízesítő lehet a konyhában.

bundazott-bodza
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kert gyönyörű virágai tavasszal és nyáron színeikkel, illatukkal kápráztatják el az embert, és derítik fel a hangulatát. Azt azonban sokan nem is gondolnák, hogy ezek a viruló növények nemcsak a kertben lehetnek hasznosak, hanem a konyhában is.

Számos virág van, amelyből különféle ételek készíthetőek - leggyakrabban szörpökhöz és szirupokhoz használják fel szirmaikat, de ízesíthetőek velük levesek vagy mártások is, de salátába is keverhetőek. Amellett pedig, hogy az ízük finom, sokan közülük még gyógyhatással is bírnak.

Kerti virágok a konyhában

Összeszedtük azokat a kerti növényeket, amelyek nemcsak szépek és illatosak, de az ételekhez adva őket az egészségnek is jót tesznek, ezért érdemes megtölteni velük a tavaszi kertet.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük