Nemcsak gyönyörű, de egészséges is: ezek az ehető virágok minden kertben ott vannak
Szirmaikat fűszerként használva számos kerti virág egészséges ízesítő lehet a konyhában.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
A kert gyönyörű virágai tavasszal és nyáron színeikkel, illatukkal kápráztatják el az embert, és derítik fel a hangulatát. Azt azonban sokan nem is gondolnák, hogy ezek a viruló növények nemcsak a kertben lehetnek hasznosak, hanem a konyhában is.
Számos virág van, amelyből különféle ételek készíthetőek - leggyakrabban szörpökhöz és szirupokhoz használják fel szirmaikat, de ízesíthetőek velük levesek vagy mártások is, de salátába is keverhetőek. Amellett pedig, hogy az ízük finom, sokan közülük még gyógyhatással is bírnak.
Kerti virágok a konyhában
Összeszedtük azokat a kerti növényeket, amelyek nemcsak szépek és illatosak, de az ételekhez adva őket az egészségnek is jót tesznek, ezért érdemes megtölteni velük a tavaszi kertet.
A képek forrása: Getty Images