Fűszeres ételek: mit árul el rólad, ha gyakran kívánod őket?
A csípős ízek szeretete a személyiségedből is fakadhat. Tudd meg, hogyan!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azok az emberek, akiknek rendkívüli izgalmakra van szükségük, és élvezik a kockázatvállalást, gyakran sóvárognak a fűszeres fogások után.

Ők azok, akik erősen vágyakoznak az újdonságra és a változásra - mintha csak a határokat feszegetnék az egzotikus étkezési élményeken keresztül. Magadra ismersz?

Élénkít a csípős

A mononátrium-glutamát egy, a kínai konyha által gyakran használt élénkítőszer. Az MSG pedig egy aminosav nátriumsója, amelyről tudjuk, hogy bármely ételnek felerősíti az ízét, emellett saját, egyedi ízzel is rendelkezik.

Egy kutatás szerint rendkívül magas dózisban képes annyira stimulálni az agyi neuronokat, hogy halált eredményezhet.

Az izgalmat hajhászó emberek, akik kivirulnak a stimulálástól, az MSG és a csípős fűszerek által előidézett érzetek miatt vonzódnak a kínai ételekhez.

Hullámvasút-metafora

Azok, akik az adrenalinban gazdag életstílustól  érzik jól magukat - például a szórakoztatóiparban dolgozó szakemberek, tőzsdeügynökök, extrém sportolók -, gyakran sóvárognak fűszeres, tésztás keleti ételek után, mint például a hagyományos thai ételek.

A bors energiával tölti fel, míg a tészta megnyugtatja őket - ezek az ételek az ilyen típusú emberek hullámvasútszerű életstílusának tökéletes metaforája.

Forró és hideg

Sok mexikói fogást csípős chilipaprikával ízesítenek, ami valóban megadja a fűszeres ételeket fogyasztó embernek azt a lendületet, ami után sóvárog - a testhőmérséklete ténylegesen megnő a chilipaprika fogyasztásakor. Ezt a testhőmérséklet-emelkedést lehűlés követi, vagyis a chili forró-hideg hatást hoz létre. A fűszeres ételeket fogyasztó emberek számára a testhőmérséklet hullámvasútja izgalmas dolog, amely adrenalin-robbanást vált ki.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Tartós csúcsélmény

A fűszeres ételeket rendszeresen fogyasztó emberek gyakran nagyon sikeresek. Mivel imádják a nagy kockázatok vállalásával járó lendületet, ők azok, akik nagyban játszanak, ha a karrierjükről van szó. Az izgatottság az adrenalinból fakadó fizikai csúcsérzés azonban rövid életű és végül nagyon kimerítő, még úgy is, hogy a lelkesedés hosszan tartó csúcsérzést ad, és fokozott energiát eredményez.

Cikkünk megírásában Doreen Virtue Szüntelen éhség című könyve segített.

Az ételek utáni sóvárgás nem feltétlenül azt jelenti, hogy valami baj van veled, azt is mutathatja, hogy étvágyad pontosan a terv szerint működik. Az a feladata, hogy figyelmeztessen az érzelmi üzemanyag kifogyására, vészjelzése szerint több lelki nyugalomra van szükséged. Ha az étvágyad irányíthatatlanná válik, annak mindig az az oka, hogy energikusabbnak akarod érezni magad, szeretnél jobban ellazulni, vagy azt akarod, hogy jobb legyen a hangulatod.

Kiadja az Édesvíz Kiadó.
Kedvezményes ára 2 468 forint.
A könyvet itt rendelheted meg!
Ezt is szeretjük