3 forradalmi zsírégető

Muszáj kipróbálnod!

Szeretnél belevágni a testedzésbe, de valami igazán hatékony és izgalmas mozgásformát keresel? Próbáld ki a következőket!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fogyókúra kizárólag úgy lehet hatékony, az eredmény pedig tartós, ha az egészséges, kiegyensúlyozott diétát rendszeres testedzéssel egészíted ki. Utóbbi terén rendkívül sok lehetőség közül választhatsz, ám, ha valami újszerűre és izgalmasra vágysz, a következőket semmiképp sem hagyod ki.

Crosstraining

A crosstraining valójában egy olyan edzésmódszer, melyben több sportág mozgásanyagát felhasználva a lehető legtöbb kondicionális képességet fejlesztheted egyszerre, illetve felváltva.

Ezek közé tartozik az erő, a gyorsaság, a koordináció, az állóképesség, mindemellett jóval nagyobb hajlékonyságra is szert tehetsz az edzések segítségével. A különböző mozgásformák mixelésével igen hatékony edzéshatást és -intenzitást érhetsz el, emellett a crosstraining nagy előnye a hagyományos fitneszteremben végzett edzésekkel szemben az, hogy az eszközigény igen csekély, valamint a szabadban is könnyedén végezheted.

Az edzések jelentős része saját súllyal végzett gyakorlatokból épül fel, de emellett kézi súlyzókat, gumikötelet, ugrókötelet is használnod kell. A gyakorlatsorok célja a minél hatékonyabb és változatosabb edzés, valamint az új mozgásformák megtanulása és alkalmazása.

Mivel a tréningek összetettségben, terjedelemben és nehézségben különbözőek, szinte mindenki belevághat, edzettségi szinttől függetlenül. Az edzések során többek között saját súllyal végzett gyakorlatokat kell kivitelezned - például guggolás, guggolásból felugrás, fekvőtámasz, húzódzkodás, felülés -, de a súlyzós gyakorlatok, a labda- és sportjátékok, valamint az anyagcserét fokozó képességfejlesztés - például a kocogás és a futás - is szerepet kap.

Hot Iron

A Hot Iron egy egyedülálló, súlyzórudas, csoportos, szakképzett edző által irányított edzésmódszer a gyors, ugyanakkor tartós eredmények eléréséhez.

A módszert gyógytornászok, természetgyógyászok, testnevelő tanárok, testépítők és nemzetközi fitneszprezenterek fejlesztették éveken át, míg felépítettek egy teljesen
egységes edzésrendszert, melyet ma már egyetemeken, főiskolákon tanítanak.

A Hot Iron a testzsírszázalék csökkentésének egyik leghatékonyabb és leginkább időtakarékos módja, ugyanis egy hatásos súlyzós edzés alatt közel azonos kalóriát égetsz el, mint egy állóképességi edzés során. Emellett előbbi esetében az úgynevezett utóégető hatás - azaz edzés utáni kalóriaégetés - sokkal magasabb, mint egy állóképességi edzés után.

Egy jól összeállított súlyzós edzést követő 24-48 órában a test minden egyes gramm megdolgozott izma a regenerációs munka hatására kalóriákat éget. Ez az úgynevezett emelkedett alapanyagcsere. A Hot Iron különböző óratípusai különböző edzéshatást eredményeznek. A programok túlnyomó része erő- és állóképességi edzés, izmonként közel ötvenes ismétlésszámmal, ami feszes, látványos, de nem megnövekedett izomzatot eredményez. Mivel az edzések sorozata különféle programokból és szakaszokból áll, szinte bárki elkezdheti.

Gymstick

A gymstick néhány évvel ezelőtt indult el Finnországból, mára pedig már 34 országban használják. Magyarország 1997 őszén csatlakozott a hálózathoz.

Maga a gymstick, mellyel ezeket az edzéseket végzik, egy bot, mely egy rugalmas rúd és a gumikötél használatának lehetőségeit ötvözi. Különböző típusok léteznek, zöld, kék, fekete, ezüst és arany, melyek közül saját magad választhatod ki a megfelelő nehézségi és ellenállási fokozatot. A zöld a gumi viszonylag könnyebb ellenállását jelenti, ezért kezdőknek és rehabilitációban részt vevőknek ajánlják, a kék közepes erősséget jelöl - ezt nők számára készítették -, míg a fekete használata már nehezebb - így férfiaknak ajánlott -, az ezüst és arany színeket pedig elsősorban versenysportolók és testépítők használják.

Az eszköz felhasználása leginkább a kreativitáson múlik: lehet állva, a talajon fekve végezni a gyakorlatokat, a botot tarthatod kézben, de rá is állhatsz. A bothoz tartozó gumit pedig annyiszor tekered a botra, ahányszor akarod, figyelve az ellenállás nagyságát.

Nem lehet leszűkíteni, korlátok közé szorítani a gymstick alkalmazásának területeit - a lényeg, hogy bármerre is akar mozdulni használója, először a gumi ellenállását kell legyőznie.

A gymstick mindennek köszönhetően növeli a hajlékonyságot, fejleszti az egyensúlyérzéket, a koordinációs készséget, erősíti az izomzatot, jótékonyan hat a vérkeringésre, és segíti a zsírégetést.

Cikkünk a Fitway Magazin segítségével készült.

OLVASD EL EZT IS!

no mozog
  • fitnesz
  • edzésterv popsira

2 hét, 1 nadrágméret

kaposztas
  • káposzta
  • villámdiéták

6 nap, 3 kiló

Ezt is szeretjük