Villámgyorsan hat fejfájás és fáradtság ellen: csak egy jégkocka kell hozzá
Keleti módszer, de nyugati kutatások is igazolták a hatást.

jegkockak
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fejfájásnak számos típusa létezik, és intenzitása is változó, míg például megjelenhet olyan erősen, hogy komoly fájdalomcsillapítók sem képesek enyhíteni, van, hogy nem igényel gyógyszeres segítséget, mégis rontja a közérzetet, és akadályozza a munkavégzést.

Ilyen esetben sokan alkalmaznak különféle trükköket a fájdalom mérséklésére vagy megszüntetésére, legyen szó a fej és a nyak masszírozásáról, légzőgyakorlatokról vagy épp egy nagy adag víz elfogyasztásáról. A következő, jégkockás módszer a leghatékonyabbak közé tartozik.

Fájdalomcsillapítás jégkockával

A kínai orvoslásban feng fu-nak hívják a tarkó középső részén, szinte közvetlenül a koponya alatt található pontot. Az elnevezés jelentése menedék a szél elől, ami párhuzamba állítható azzal a hatással, amit az akupresszúra szerint ezen pont kezelése jelenthet, elvei szerint képes lehet ugyanis az egész testet visszahelyezni egészséges egyensúlyába.

Amennyiben a hasadra fekszel, majd erre a pontra egy jégkockát helyezel, és hagyod ott elolvadni, vagy ott tartod körülbelül 20 percig - illetve, amíg nem válik az egész kellemetlenné -, viszonylag gyorsan mérsékelheted a fejfájás tüneteit. Ha a jégkockát túl hidegnek tartod, körbetekerheted vékony zsebkendővel vagy kendővel, a lényeg, hogy még úgy is hidegnek érezd.

A cikk az ajánló után folytatódik

A módszer olyan folyamatokat indít be, melyek célja az extrém hideg ellensúlyozása - az elmélet szerint többek között az endorfintermelés is fokozódik -, emellett befolyásolja a vérkeringést, és frissítően hat. A fejfájás enyhítése mellett képes energetizálni, és megszüntetni a fáradtságot, emellett elősegíti a jó alvást, valamint a pms és a stressz tüneteit is mérsékelheti. A hason fekvés továbbá az emésztési folyamatokra is kedvezően hat.

Nem véletlen az sem, hogy a fájdalom enyhítésére más esetekben is a jegelést javasolják, azt pedig, hogy a hűtésnek lényegi pozitív hatása lehet fejfájás, különösen migrén esetén, a nyugati orvoslás kutatásai is igazolják.

Ezt is szeretjük