Zsírtartalékuk egyharmadát vesztették el a kísérlet során - Ennek a fehérjének köszönhetően

Ez a fehérje segít a fogyásban! Rákkutatók jöttek rá véletlenül.

Fehérje és fogyás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az elhízás világszerte több mint 650 millió embert érint. Olyan egészségügyi problémákkal hozható összefüggésbe, mint az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás.

Hazánkban a felnőtt lakosság 30%-a elhízott, ezzel az eredménnyel negyedik helyen állunk a világranglistán. A megoldás az egészséges, rostban gazdag, finomított szénhidrátban szegény táplálkozásban és a rendszeres mozgásban rejlik, ám amerikai kutatók a közelmúltban rámutattak egy speciális fehérje elhízásban játszott szerepére is.

Ez a fehérje segít a fogyásban

A Georgetown Egyetem Orvosi Központjának rákkutatói egy FGFBP3-fehérje - rövidítve BP3 - nevű fehérje rák kialakulásában betöltött szerepét vizsgálták, ám meglepetésükre kiderült, hogy az anyagcsere egy hatékony szabályozójára bukkantak.

kutatono

A Nature magazinban megjelent tudományos beszámolójuk alapján úgy tűnik, a BP3 nevű fehérje új terápiás lehetőségeket kínálhat a metabolikus szindrómához társuló rendellenességek, például a 2-es típusú cukorbetegség vagy a zsírmájbetegség visszafordítására. 

- A vizsgálat során megállapítottuk, hogy nyolc darab, 18 napos BP3-kezelés elegendő ahhoz, hogy az elhízott egerek zsírtartalékuk egyharmadát elveszítsék - nyilatkozta a kutatást vezető Anton Wellstein PhD, az onkológia és farmakológia professzora.

A cikk az ajánló után folytatódik

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

A kezelések csökkentették az olyan, elhízással kapcsolatos rendellenességeket, mint a hiperglikémia, vagyis a cukorbetegséggel összefüggésben kialakuló magas vércukorszint. Ráadásul az egerek klinikai és mikroszkopikus vizsgálata során nem mutattak ki mellékhatásokat.

A BP3 a fibroblaszt növekedési faktor - FGF - kötőfehérjéinek családjához tartozik. Az FGF-ek számos biológiai folyamatban vesznek részt, többek közt szabályozzák a sejtnövekedést, a sebgyógyulást, a sérülésekre való reagálást. Természetesen az egérkísérleteket követően a kutatók humán kísérletek lefolytatását is tervezik, ezek azonban csak a preklinikai vizsgálatok végső fordulóját követően indulhatnak el.

Ezeket edd elhízás ellen!

Természetesen a helyes táplálkozással nagyon sokat tehetsz az egészséges testsúly eléréséért. A következő képeken olyan táplálékokat mutatunk, melyek segítenek felpörgetni a lelassult anyagcserét.

A lassú anyagcserével veszik fel a harcot: a 8 legjobb emésztésserkentő

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük