Ezüstkolloid: az eltitkolt orvosság

Létezik egy olyan szer, mely minden baktériumot és vírust megöl a szervezeten belül, második immunpajzsként véd.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Mi az az ezüstkolloid?

Az ezüstkolloidot már az 1930-as évek előtt is használták, mint csodatevő vírusölő szert. A forgalomban lévő, gyógyászati célra alkalmazott ezüstkolloid tulajdonképpen víz, melyben egészen apró, szemcseméretű ezüstionok találhatók. A víz színe átlátszó, vagy ritkább esetben vöröses, és azért tartalmaz ilyen kis méretű ionokat, mely orvosilag bizonyított, hogy amíg általában a nagy mennyiségű nehézfémek mérgezőek lehetnek, a kis méretű ezüstionok minden baktériumot és vírust kiölnek a szervezetből.

Az ezüstnek és a belőle készült tárgyaknak nincs mérgező hatása. De vegyületei és a kolloidezüst, ha nagy mennyiségben kerülnek a szervezetbe, akkor lerakódnak a szövetekben és sejtekben, és kékesre színezik azokat. Az optikai hatáson kívül nem károsítja az egészséget, de az elcsúfítás nem visszafordítható.

Kis mennyiségének vírusölő hatása miatt - persze, nem tudatosan - a föníciaiak ezüst edényekben tartották a bort és az ecetet, hiszen így megvédték őket a romlástól. Az 1900-as évek elején pedig a tejes palackokba és üvegekbe dobtak ezüst pénzt, hogy a tej lassabban romoljon meg.

Mitől vírusölő?

Ha a szervezetben ezüstkolloid található, akkor az behatol az olyan egysejtű élőlényekbe, mint amilyenek a baktériumok vagy a gombák, és megakadályozza azok anyagcseréjét. Gátolja az anyagcseréjükért felelős enzimet, így sem a vírusok, sem pedig a baktériumok nem képesek életben maradni. Ezen kívül pedig károsítja fehérjeburkukat is, mely által szaporodni sem képesek. Az életre- és szaporodásra képtelen egysejtűek pedig igen hamar távoznak az emberi szervezetből.

Amíg az antibiotikumok fejenként nagyjából fél tucat mikroorganizmust képesek elpusztítani, addig az ezüstkolloid egymaga megbirkózik több mint 600-zal. Sebességéről már nem is beszélve: nagyjából 6 perc alatt pusztít el minden kórokozót.

Mit lehet vele gyógyítani?

Az ezüstkolloid külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmazható.

Külsőleg: elsősorban bőrbajokra használható, mint a pattanás, akné, herpesz, bőrrák, bőrégés, fekélyek, kelések, ótvar. De alkalmazható még gyulladásokra – szem és fülgyulladás, szájüregi gyulladások – és fertőzésekre is. A háborúkban kezeltek és fertőtlenítettek vele nyílt sebeket, horzsolásokat is.

Belsőleg: elsősorban légúti megbetegedések – influenza, allergia, szénanátha -, gyomorfekély, Lyme-kór, szifilisz vagy tüdőgyulladás esetén használható gyorsan tapasztalható eredménnyel. Ezeken kívül több AIDS betegen is segített, de sokszor sikerrel használható a rákos kezelések kiegészítésére is.

Egyéb előnyök

 1. Az ezüstkolloidhoz nem szokik hozzá a szervezet.
 2. Ha akár csak egy csepp is jelen van a szervezetben, egyetlen kórokozó sem él meg mellette.
 3. A vastagbélben szívódik fel, ami azt jelenti, hogy nem károsítja a vékonybélben található bélflórát, sőt, egyensúlyát sem borítja fel, a legtöbb antibiotikummal ellentétben.
 4. Nem csak kezelő, hanem megelőző hatása is van – rendszeres fogyasztása második immunrendszerként védi a szervezetet minden betegséggel szemben.
 5. Nem lép semmilyen kölcsönhatásba más gyógyszerekkel, így nem kell attól félni, hogy összeférhetetlenség lép fel más szedett tablettákkal.
 6. Nem csípi a szemet vagy a nyílt sérüléseket, így használata fokozottan biztonságos.
 7. Nem irritálja a gyomrot, sőt, még az emésztést is segíti.

OLVASD EL EZT IS!

narancssarga no
 • aranyér
 • házi gyógymódok

Az aranyér tünetei és kezelése

tukor no
 • természetes csodaszer
 • házi gyógymódok

Gombás fertőzés, csípés és horzsolás ellen

Ezt is szeretjük